Az akkumulátor-üzem alapkőletételével a Mercedes-Benz untertürkheimi telephelye is megkezdi az elektromos mobilitás felé való átállást. A tervek szerint az évtized végére fognak itt a jövőbeli elektromos Mercedesek számára akkumulátorokat legyártani.

A Mercedes-Benz több mint egymillió eurót fektet be a globális akkumulátorgyártási hálózatába, amelyik jelenleg kilenc gyárat foglal magában. A helyi akkumulátorgyártás rendkívül fontos szerepet játszik a német autógyártó elektromos kezdeményezésében, és elengedhetetlen akkor, ha rugalmasan és hatékonyan akarnak megfelelni az elektromos autók iránti globális keresletnek. Az akkumulátorcellákat a Daimler vásárolja meg, a cellablokkokat pedig a gyárakban állítják össze, ahol a tesztelés is végbemegy. Mivel az untertürkheimi gyárban történő munka maximális pontosságot és szakképzést igényel, minden alkalmazottat kiképeznek a magasfeszültségű technológiát érintően.

2018 óta Untertürkheim otthont ad egy, az elektromos meghajtással kapcsolatos szaktudásra összpontosító projektnek is, valamint az „E-Technical Centre” elnevezésű központnak, ahol többek közt elektromos meghajtás prototípusok épülnek. 2019 óta akkumulátorokat is tesztelnek a telephelyen, ami egyfajta átmenetet jelent a fejlesztés és a sorozatgyártás között. Itt megy végbe az energiatárolás finomhangolása és optimalizálása, annak érdekében, hogy egy teljesítmény-orientált termék jöhessen létre, és annak gyártása megindulhasson világszerte. A vállalat azt is bejelentette, hogy a gyár korábban meghatározott akkumulátor-kapacitását meg fogják duplázni, valamint egy újabb akkumulátor gyárat is építenek Hedelfingenben.

Előző cikkJóval elmarad versenytársaitól az Audi e-tron
Következő cikkNézd meg, hogyan teljesít a Tesla a Nürburgringen!