A tegnapi nap folyamán egy rövid cikkben megírtuk a norvég autópiac kiemelkedő helyzetét, miszerint az elmúlt hónapban ugrásszerűen megnövekedtek az elektromos autók eladásai. A nemrégiben napvilágot látott svéd adatok viszont már arra engednek következtetni, hogy a skandináv országok együttesen teljesítenek ilyen példátlanul.

Az előző év azonos időszakához képest Svédországban 69%-kal több eladást regisztráltak, mint egy évvel korábban, a statisztikák szerint 3326 jármű talált gazdára. Az elektromos autók piaci részesedése is kétjegyűre duzzadt, a legfrisseb adatok szerint már a 10%-át teszi ki az összes eladásnak.

A rohamosan növekvő számokért legnagyobb részben a Tesla eladásai felelnek, hiszen a rekordot döntő második negyedévük utolsó hónapjában rengeteg autó került leszállításra. Különös népszerűségnek örvend a Model 3, amelyből 524 eladást regisztráltak csak júniusban.

A Tesla modelljein kívül remekül teljesített még a Mitsubishi Outlander PHEV (plug-in hybrid electric vehicle – konnektoros plug-in hibrid), amelyből 443 eladást számolhattak, a KIA Niro PHEV 410 eladással, illetve a KIA Optima PHEV pont ugyanannyival, mint az utóbbi társa.

FORRÁSinsideevs.com
Előző cikkNézd meg hogyan ad a Tesla Supercharger V3 100 mérföldet a hatótávolsághoz 7 perc alatt
Következő cikk100%-ban elektromos furgon érkezik a Fiat háza tájáról