A mai nap folyamán négy rövid videót is közzétett a Twitteren a Tesla, amelyeken több olyan eset is látható, amikor valós forgalmi heyzetekben ment meg egy gyalogost, vagy éppen kerékpárost az Autopilot. 

Elon Musk cégének mérnökei szakadatlanul elemzik az autók által visszaküldött információkat, és ezek segítségével fejlesztik az Autopilot különböző funkcióit.

A videók mindegyike élesben készült, valódi körülmények között. Az elsőn az látható, hogy az Autopilot megakadályozza, hogy a vezető sávot váltson, mivel a belső sávban egy gyorsabb gépjármű érkezik. A második videóban pedig azt akadályozza meg a sávtartó funkció, hogy az autó lesodródjon egy hegyi út szélére. A harmadik és a negyedik rövid videóban pedig azt láthatjuk, ahogy az előbbin egy gyalogost, az utóbbin pedig egy kerékpárost ment meg a vészfék asszisztens.

A Tesla hozzátette, hogy mindezek ellenére minden autósnak körültekintően kell vezetnie, hiszen semmilyen jármű nem előzheti meg 100%-ban a baleseteket, de ezek a funkciók kétségkívül megkönnyítik a biztonságos vezetést.

 

 

 

 

FORRÁSelectrek.co
Előző cikk100%-ban elektromos furgon érkezik a Fiat háza tájáról
Következő cikkJól vizsgázott a törésteszten a Tesla Model 3