Robert Palin, aki 2009 óta számos pozíciót töltött be a Tesla aerodinamikai csapatánál korábban már kifejtette, hogy mennyire fontos szerepet kaptak a kerekek a Model 3 tervezése során. Szerinte a kerék kialakítása és mérete lehet a legnagyobb hatással az autó aerodinamikai hatékonyságára. Ennek tükrében a Model 3-hoz egy új típusú aero kereket hoztak létre, amelyről Palin így vélekedik:

„Ez a legkönnyebb kerék, amit a Tesla valaha csinált, és rendkívül alacsony forgási tehetetlenséggel rendelkezik. A dísztárcsa integrálásával az a peremben helyezkedik el, és nem azon kívül, mint egyéb esetben. A többféle alkatrészből és többféle anyagból összeállított kerékkel lehet a legjobb módon megoldani az optimalizálást.” Egy Tesla igazgató mindezt megerősítve korábban azt említette, hogy a Tesla Model 3 aero kerekei akár 10%-al is javíthatják a hatékonyságot.

A nextmove nevű német elektromos autóbérlő vállalkozás most letesztelte, hogy mire is képes az aero kerék. A módszerük a következő volt:

„A hatékonysági teszt során három aero dísztárcsával felszerelt Tesla Model 3-at teszteltünk. Három kört mentünk a 94 kilométeres pályánkon. A célsebesség 150 km/h volt, amit nagyjából végig sikerült tartani. Két Model 3 két kört az aero tárcsák nélkül, egyet pedig a tárcsákkal felszerelve tett meg. A harmadik – mint referencia jármű – mind a három körön aero kerekekkel ment végig.”

A teszt végeredménye az lett, hogy az aero dísztárcsákkal 3%-os nőtt a hatékonyság. A nextmove szerint a Tesla egy okos kompromisszumot kötött a költség, hatékonyság és kinézet tényezőit egybevetve a Model 3 aero kerekeinek kialakítása során.

A teszt az alábbi videón megtekinthető:

Előző cikkA Mini bemutatta az elektromos Cooper SE-t
Következő cikkA Volkswagen ízelítőt tett közzé az ID.3 műszerfaláról