Az EXP 100 GT négy elektromos motort kap, amivel kevesebb mint 2,5 másodperc alatt tud 0-100 km/h-re felgyorsulni. Végsebessége 300 km/h lesz, maximális nyomatéka pedig 1500 Nm.

A Bentley kiemelte, hogy a jövő akkumulátor-technológiája a hagyományosnál ötször nagyobb energiasűrűséget fog majd lehetővé tenni. Az EXP 100 GT-t 15 perc alatt lehet majd 80%-ra feltölteni. Az autó súlya 1900 kg lesz, és akár 700 km-es hatótávolság is lehetséges lesz vele.

A koncepció teljes önvezetés módot, valamint fedélzeti személyes asszisztenst is rendelkezésre bocsát. A Bentley arra is odafigyelt, hogy a luxusautó fenntartható anyagokból készüljön, a kialakítás során például újrahasznosított rizshéjból készült festéket, 100%-ban organikus bőrhatású, borászatból származó textil, brit gyapjút, valamint hímzett pamutot fognak használni.

Az autó bemutatója során a Bentley képviselője azt mondta, hogy „minél hamarabb szeretnék mindezt valósággá váltani”. Az autógyártó jövőbeli fejlesztéseit érintően az elektromos autók mellett szó esett az akkumulátortárolásról, valamint üzemanyagcellás járművekről is.

Előző cikkA Volkswagen ízelítőt tett közzé az ID.3 műszerfaláról
Következő cikkMostantól a CHAdeMO átalakító is kompatibilis a Model 3-al