Az EXP 100 GT négy elektromos motort kap, amivel kevesebb mint 2,5 másodperc alatt tud 0-100 km/h-re felgyorsulni. Végsebessége 300 km/h lesz, maximális nyomatéka pedig 1500 Nm.

A Bentley kiemelte, hogy a jövő akkumulátor-technológiája a hagyományosnál ötször nagyobb energiasűrűséget fog majd lehetővé tenni. Az EXP 100 GT-t 15 perc alatt lehet majd 80%-ra feltölteni. Az autó súlya 1900 kg lesz, és akár 700 km-es hatótávolság is lehetséges lesz vele.

A koncepció teljes önvezetés módot, valamint fedélzeti személyes asszisztenst is rendelkezésre bocsát. A Bentley arra is odafigyelt, hogy a luxusautó fenntartható anyagokból készüljön, a kialakítás során például újrahasznosított rizshéjból készült festéket, 100%-ban organikus bőrhatású, borászatból származó textil, brit gyapjút, valamint hímzett pamutot fognak használni.

Az autó bemutatója során a Bentley képviselője azt mondta, hogy „minél hamarabb szeretnék mindezt valósággá váltani”. Az autógyártó jövőbeli fejlesztéseit érintően az elektromos autók mellett szó esett az akkumulátortárolásról, valamint üzemanyagcellás járművekről is.