A tavalyi év során a Tesla folyamatosan igazgatta árait, főleg az Egyesült Államokra vonatkozóan, és a Model 3-ak, Model S-ek és Model X-ek különféle variációinak elérhetőségét is oda-vissza váltogatták. Például visszavonták a Model S sztenderd hatótávú modelljét, majd három héttel később újra elérhetővé tették.

Most a legújabb frissítés után újra eltűnt a sztenderd hatótávolságú modell, azonban nem csak a Model S, hanem a Model X esetében is. A két kérdéses autónál most csak a „nagy hatótávolságú” és „teljesítmény” verziók érhetők el. Mindez azt is jelenti, hogy a Model S ára így 80 ezer dollárnál (kb. 23 millió Ft), a Model X-é pedig 85 ezer dollárnál kezdődik (kb. 24 és fél millió Ft).

A Tesla az alapbeállítású színt is feketéről fehérre változtatta. Érdekes, hogy nem a sima fehér színt, hanem a korábban 1500 dollárért választható „Pearl White Multi Coat” elnevezésű fehér színt tették alapjárattá.

A Tesla honlapján a Model 3 esetében még mindig a „sztenderd hatótáv plusz” verzió van fönn, most éppen 38 990 dollárért (kb. 11 millió Ft), de nem fekete, hanem a Pearl White színben.

A Tesla megerősítette, hogy a nagy hatótávolságú és hátsókerék meghajtású Model 3, amelyet korábban csak külön kérésre, „étlapon kívül” lehetett rendelni, már nem elérhető. Emellett azt is elmondták, hogy a Model 3 sztenderd hatótávolságú verziója továbbra is elérhető lesz ilyen módón az Egyesült Államokban és Kanadában.

Előző cikkVan olyan Tesla Model S, amelyiknek 900 ezret mutat a kilométerórája
Következő cikkA Mercedes-Benz bemutatta az EQC gyalogosokat figyelmeztető hangját