A Tesla választéka egyre csak bővül, de vajon Elon Musk melyik modellt használja? Ha valaha is elgondolkodott már ezen, de hiába várta a megfejtést, akkor most szerencséje van, hiszen a napokban a CEO elárulta milyen autókat vezet mostanság.

Hosszú ideig a Tesla egyetlen modellel operált, kizárólag a Roadster került gyártásba tizenegy évvel ezelőtt és ez így is maradt a 2012-es esztendőig. Ezt követően a gyártósorok további három évig egyetlen autóra, a Model S-re specializálódtak, ezt követte később a Model X.

Napjainkban a Tesla termékpalettája a következőképpen fest: Model S, Model X, Model 3, valamint ezek különböző változatai a kívánt teljesítmény függvényében.

A kíváncsiskodók legnagyobb szerencséjére pedig az alapító Musk a Twitteren felfedte, mikor melyik Tesla modellt használja.

Leggyakrabban egy Model S Performance Teslát vezet, ha pedig gyermekeivel autózik, akkor a Model X-re vagy a 3P-re esik a választás.

Egy korábbi nyilatkozata szerint Musk semmiféle privilégiumot nem élvez a Tesla autók vásárlásakor, ellenben a csúcsteljesítményű változatokat preferálja, és általában amint legurul egy új modell a gyártószalagról, örömmel be is szerzi azt.

Ezt igazolja a Joe Rogan adásában készült szintén ez évi interjú is, melyben Musk azt mondta, éppen egy Model S P100D-t vezet, ami akkoriban a Tesla legmagasabb teljesítményű autója volt.

A jelenleg általa használt Model S állítólag már Raven motorral és újragondolt felfüggesztéssel operál, illetve hozzátette, hogy egy tesztüzemben lévő FSD (Full Self-Driving – Teljes mértékben önvezető) rendszer is megtalálható az autóban.  

FORRÁSelectrek.co
Előző cikkA Toyota a 2020-as tokiói olimpiára épít elektromos buszokat
Következő cikkSebességváltó az elektromos autókban?