Az autó gyártója a Nobe, egy észt vállalat, amely egészen formabontó ötletekkel próbálja piacra dobni elektromos autóját. Kezdjük azzal, hogy az autó nagyon könnyű, az alapverzió mindössze 600 kg-ot nyom. Ez részben a kicsi, 21 kWh-os akkumulátornak köszönhető, ami 210 km-es hatótávolságot tesz lehetővé.

Egy további verzió is elérhető, melyben egy 25 kWh-os akkumulátor kapott helyet, amivel így a hatótáv 260 km-re növekszik. Ez a változat kerékagyba rögzített motorokkal is rendelkezik, amellyel így összesen 72 kW-os teljesítményre képes, az alapverzió 54 kW-jához képest.

És részben azért is tudják ilyen alacsonyan tartani a Nobe 100 súlyát, mert csak három kereke van. A kialakítás során az 1970-es években népszerű európai háromkerekű autók szolgáltak inspirációként, így a Nobe igazán retro külsőt kapott.

Az autógyártó szerint ez lesz az első olyan elektromos autó, amelynek szoftverét és hardverét is könnyedén frissíteni lehet majd.  Az akkumulátort, a motort, és egyéb elektronikát is lehet majd a technológia fejlődésével cserélni, ami azt jelenti, hogy a Nobe 100 egy rendkívül hosszú, csúcstechnológiás élettartamot kap. Az elhasználódás vagy külső sérülések miatt megrongálódott részek is gond nélkül javíthatóak, de például ha az autó színét akarjuk megváltoztatni, akkor is csak a külső paneleket kell leváltani.

És ne feledkezzük meg arról a további előnyről sem, hogy a Nobe 100 képes a falra is parkolni. Mindezt könnyű súlya és egy, a vállalat által feltalált rendszer biztosítja.

A Nobe 2021-ben tervez betörni a járműpiacra, és kb. 30 ezer dollárért (kb. 8,5 millió forint) fogja megkezdeni árulni az autót.

Előző cikkDenver SCO-65100 elektromos roller teszt
Következő cikkA Toyota a 2020-as tokiói olimpiára épít elektromos buszokat