A Rivian bejelentette, hogy megkezdték az R1T elektromos pickup truck egyes alkatrészeinek gyártását. Úgy tűnik, hogy az elektromos pickupot érintően a Rivian meg fogja előzni a Teslát.

A Twitteren közzétett képek minden bizonnyal egy prototípus elemeit ábrázolják. Ezek a kocsik majd komoly tesztelésen és vizsgálatokon fognak átmenni, aztán majd ha mindez sikeresen megtörtént, már olyan verziókat fognak elkezdeni összeállítani, amelyek már majdnem a sorozatgyártásra is készen fognak állni.

Valahol mindennek el kell kezdődnie, és a Rivian esetében ez az a pont. Az autógyártó több üzemmel is rendelkezik világszerte, a gyártás egy régi Mitsubishi üzemben fog megkezdődni az Illinois állambeli Normal városában.

A Rivian az R1T pickupot és az R1S SUV-t „kalandjármű”-ként reklámozza, és a kezdeti stádiumban lévő kampányokból arra lehet következtetni, hogy a terep központi eleme lesz a népszerűsítésnek.

A Rivian először még 2018 Novemberében mutatta be az elektromos pickupját a Los Angeles-i autókiállításon. A hivatalos infó szerint jövő év végén kezdődik meg az árusítás.

Az R1T hatalmas és sokoldalú csomagtérrel rendelkezik, ami már magában is egy elég jó ajánlólevél lenne, viszont a jármű teljesítménye és jellemzői még rátesznek egy lapáttal. 3 másodperc alatt tud felgyorsulni 100 km/h-ra, legnagyobb akkucsomagja 643 km-es hatótávot biztosít (aminek felét 30 perc alatt egyenáramú gyorstöltővel lehet hozzáadni), négy, egyenként 147 kW-os motorral és kerekenként 3500 Nm nyomatékkal rendelkezik, amivel összesen 14 000 Nm nyomaték és 800 lóerő érhető el. És ne elejtsük el azt sem, hogy 800 kg-ot képes szállítani, és akár 5 tonnát vontatni.

Előző cikkEgy dömper a világ legnagyobb elektromos járműve
Következő cikkEurópa egyik legnagyobb e-busz rendelése futott be a Solaris-hoz