A CUPRA a nevéhez már szorosan hozzáláncolt magas teljesítményt ötvözné egy kifinomult és szofisztikált dizájnnal, a leplet pedig a szeptemberi IAA (International Motor Show Germany) keretei között rántanák le a koncepcióról. A frankfurti eseményre viszont bejelentettek még egy csavart a történethez: az autó 100%-ban elektromos lesz.

A koncepció egy négyajtós és egy SUV házasságának titulálja magát, mindezt megtoldva egy sportos coupé karcsúságával. Kétség sem fér hozzá, a CUPRA egy meglehetősen exkluzív autóval kívánja a nagyközönség elé tárni a jövőképét, az elképzelést pedig egyértelműen zéró-kibocsátás eszméje hajtja.

A jármű külseje az egyediséget és a kifinomultságot tükrözi, a sportos arányok pedig várhatóan új lendületet hoznak a szférába. Az autó eleje az esztétika és a teljesítmény tökéletes egyensúlyában készült, a szellőzők nagyban növelik a hatékonyságot, így az autó komolyabb hatótávra is képes, valamint egy megvilágított CUPRA logó is került az orrhoz.

A hátulsó rész is hasonlóan elegáns és finom kialakítást kapott, az autó teljes széltében elnyúlnak a hátsó lámpák, félúton pedig szintén ott pihen a márkajelzés. A diffúzor biztosítja a sportos megjelenést és a szükséges aerodinamikát, kipufogóvégre pedig értelemszerűen nincs szükség.

A CUPRA Concept-re tehát őszig még várni kell, de biztosak vagyunk benne, hogy egy igazán különleges autót mutatnak majd be Frankfurtban.

 

 

FORRÁSelectriccarsreport.com
Előző cikkEurópa egyik legnagyobb e-busz rendelése futott be a Solaris-hoz
Következő cikkElektromos Ford pickup vontat közel félmillió kilogrammnyi súlyt – VIDEÓ