A Tesla felfedte a forradalmian új kábelezési architektúráját, amely magasabb fokú automatizálást tenne lehetővé a gyártási folyamatban, valamint lényegesen kevesebb anyagot használna a közeljövőben napvilágot látó modellekben.

Elon Musk vezérigazgató elmondta, hogy egyik legnagyobb hibájuk a Model 3 gyártásának automatizálásában az volt, hogy egy olyan dolgokat kívántak automatizálni, amelyeket az emberek jobban végeznek a robotoknál – ez pedig a kábelek kezelése.

A megoldás már úton van, a kábelezés automatizálásának megkönnyítése érdekében lerövidítették a kábelkötegek hosszát a járművekben.

A CEO elmondása szerint a Model S-ben megközelítőleg három kilométernyi kábelköteg kapott helyett, a Model 3 esetében viszont ezt mára ennek felére, másfél kilométerre redukálták.

A nyilatkozatok szerint mindez csak a kezdet, a Tesla egy teljesen új kábelezési architektúrán dolgozik, amely a híreszteléseknek megfelelően akár száz méterre csökkentené a modellekben helyet kapó kábelek összesített hosszát, mindez pedig a Model Y-ban kapna helyet először.

Íme néhány kép a Tesla terveiről:

A Tesla nemrégiben nyilvánosságra hozott szabadalmaztatásában többek között olyan merevebb kábelekről esik szó, amelyeket már könnyebben kezelnek a robotok, így tennék kevésbé munkaigényes folyamattá az összeszerelést.

Ezen felül az elmúlt néhány hónapban a Tesla más szabadalmi bejelentéseket is benyújtott az automatizált gyártást elősegítő technológiák terén, például új kábeleket illetően.

FORRÁSelectrek.co
Előző cikkElektromos Ford pickup vontat közel félmillió kilogrammnyi súlyt – VIDEÓ
Következő cikkÚj képen látható a Fisker elektromos SUV