Henrik Fisker újra azon dolgozik, hogy egy, a saját neve alatt futó elektromos járműket gyártó startupot indítson be, miután az első erre irányuló próbálkozása kudarcba fulladt még 2013-ban. Tavaly be is mutatták az új teljesen elektromos EMotion-t, amely a tervek szerint 400 mérföldig (644 km) tud majd elmenni egy töltéssel.

Az első Fisker elektromos autó egy A123-tól származó akkumulátorrendszerrel működött, viszont az újabb modelljeik számára saját akkutechnológiát fejlesztettek ki. Arról is beszéltek, hogy nagy áttörést tettek az szilárd állapotú akkumulátorok terén is, amelynek köszönhetően az elektromos autók 800 km-es hatótávolságot és akár egy perces töltést is kaphatnak.

Idén korábban jelentette be a Fisker, hogy egy új elektromos autón dolgozik, ami kb. 40 ezer dollárba fog majd kerülni (kb. 12 millió forint), majd elhintette, hogy az autó egy SUV lesz.

Most egy egészen sokat megmutató képet osztottak meg a Twitteren.

Annyi információ derült ki, hogy az SUV 2021-ben érkezik, az ár 40 ezer dollár alatt kezdődik, és a tervek szerint egy töltéssel kb. 480 km-t fog megtenni. A Fisker célja, hogy a legfenntarthatóbb járművet hozza létre. A beltér a hírek szerint rendkívül tágas lesz, és részben újrahasznosított anyagokból fog készülni.

Korábban pedig ezeket az ízelítőket kaptuk a Fiskertől:

Az új Fisker startupnak ez a harmadik bejelentett elektromos koncepciója, viszont eddig még semmit sem láthattunk tőlük a piacon, így kérdéses hogy a megadott specifikációk milyen formában kerülnek majd tényleges megvalósításra. Lehet, hogy először arra kellene koncentrálniuk, hogy egy autót elvigyenek a gyártásig, és aztán gondolkozni a folytatáson.

Előző cikkMost éppen a kábelezést forradalmasította a Tesla
Következő cikkA Tesla Model 3 kamerákkal szabja személyre a vezetési élményt