Sikerült lefényképezni a Mercedes nemsokára érkező elektromos autójának prototípusát, ami minden bizonnyal majd az EQS nevet fogja kapni. A képeken jól kivehető az autó formája, amely még tetszetősebben fest, mint a Mercedes legvonzóbb autói, például a CLS vagy az AMG GT négyajtós Coupe.

Lehet, hogy van egy-két közös pont az újgenerációs S-Class (W223)-al, de úgy tűnik inkább ebben az esetben inkább a hagyományos szedán karosszériát követik, amely egy praktikusabb ötajtós megoldást kínál. Az autó hátulján látható ovális nyílások esetleg arra engedhetnének következtetni, hogy kipufogónyílással is rendelkezik az autó, amiből belsőégésű motort jelente, ám a kép készítői magabiztosan állítják, hogy tisztán elektromos autóról van szó.

A csúnyán kilógó hátsó lámpák, amiket a tesztfázis során láthattunk, most már eltűntek, vagy legalábbis nem látszanak az álcázó festés alatt. Emellett a tipikus S-class kialakítástól eltérően az autó ferde háttal rendelkezik, ami praktikusabb lehet a csomagtér szempontjából.

A Mercedes EQS egy külön erre a célra létrehozott elektromos platformot fog használni, a MEA-t (Moduláris Elektromos Architektúra). A meghajtást két elektromos fogja majd intézni, az egyik az első, a másik a hátsó tengelyen kap majd helyet, és így lehetővé válik az összkerék meghajtás is. A teljesítményt érintően nagyobbra lehet majd számítani annál, mint amire az EQC képes (402 lóerő/300 kW és 765 Nm nyomaték).

A Mercedes EQS-nek fel kell majd kötnie a gatyáját, hiszen a versenytársai között nem csak a Tesla Model S, hanem a nemsokára érkező Porsce Taycan és az Audi E-Tron GT is megtalálható lesz. És akkor még nem is beszéltünk a nemrég bejelentette tisztán elektromos Jaguar XJ-ről…

Előző cikkA Tesla közel áll egy európai gyár létesítéséhez
Következő cikkÍgy festenek a Tesla féléves eredményei