A Rivian R1T elektromos pickup truck sokak fantáziáját megmozgatja, de tudtad például, hogy 3 másodperc alatt gyorsul fel 100-ra? Az R1T specifikációi nagyon is meggyőzőek, úgy tűnik a Rivian tényleg nem veszi félvállról a dolgot, és valószínűsíthető, hogy az új modell teljesítményben képes lesz lenyomni szinte az összes jelenleg elérhető pickupot.

Az R1T még 2018 végén mutatkozott be a Los Angeles-i autókiállításon. Akkor derültek ki egyes specifikációk először, amik az új videóban most megerősítésre is kerültek.

A video itt tekinthető meg:

A bemutatott jármű nem csak egy koncepció, hanem az a konkrét modell, ami sorozatgyártásra is kerülni fog, körülbelül két év múlva, 2021-ben. Alapjárat lesz az összkerék meghajtás, ami a Tesla Model X-hez hasonlóan kerül kialakításra, mindegyik tengelyt egy külön elektromos motor hajtja majd. 105, 135 és 180 kWh-s akkucsomagokból lehet majd választani, amelyek 370, 480 és 644 km-es hatótávolságot tudnak nyújtani. A három verzió közül a 135 kWh-s a leggyorsabb, 754 lóerővel rendelkezik, és három másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra. Az R1T hivatalos infó szerint kb. 5 tonnát is el tud majd húzni, és mindegyik verzió harmadik szintű önálló technológiát fog kapni.

A belső kialakítás bőrrel és fával készül, a műszerfal és az infotainment rendszer pedig nagy kijelzőkön fog megjelenni. A Rivian R1T 2020 végétől lesz kapható és a 105 kWh-s verzió 69 ezer dollárba (kb. 20 millió forint) fog kerülni. Először majd a 180 kWh-s modellt kezdik el gyártani, majd utána érkezik a 135 kWh-s verzió. A 105 kWh-s modell 12 hónappal a gyártás megkezdése után lesz elérhető. Nem sokkal az után, hogy piacra kerül az R1T, érkezik a hasonló specifikációkkal rendelkező Rivian R1S hétszemélyes SUV.

Előző cikkTesla Semi elektromos lakókocsi: zéró emissziós önvezető otthon
Következő cikkSzakértők szerint a Teslának hét év előnye van a nagy autómárkákkal szemben