A Honda nemrégiben egy új videót tett közzé, melyben részletesebben is bemutatja a teljes mértékben elektromos Honda e-hez megálmodott dupla érintőképernyős kijelzőt.

A japán autógyártó hangsúlyozta, hogy a videóban látható értintőképernyős rendszer jelenleg még csak a Honda e prototípusában létezik, bár egyesek szerint a később gyártásba kerülő EV nagyon is hasonló lesz elődjéhez.

A rövid felvételen azt láthatjuk, ahogyan a vezető interakcióba lép a hatalmas kijelzővel és bemutatja, hogyan vehetjük igénybe a második számú képernyőt is, amely már nincs karnyújtásnyi távolságban. Az egyszerű “drag and drop” megoldás segítségével egy csapásra személyre szabhatóvá válik a felület, kiválaszthatjuk a számunkra szükséges funkciókat és mappákat.

Az elgondolás lényege abban rejlik, hogy a sofőr eldöntheti, hogy aktuálisan mire van szüksége, és ennek megfelelően cserélheti az elemeket a közelebbi és a távolabbi képernyő között.

A videó pár pillanat erejéig betekintést nyújt a Hondában található navigációba, a voice assistant is feltűnik, illetve megmutatja azt is, hogyan ábrázolja a kijelző például az autó töltődését.

A teljes videót alább lehet megtekinteni:

 

FORRÁSelectrek.co
Előző cikkHolnaptól tízszer annyit kérnek a töltésért
Következő cikkA Fresco Reverie Norvégia válasza az elektromos invázióra