A Teslákban található Sentry Mode újfent bizonyította szükségszerűségét, ezúttal két tolvajt azonosítottak az autó őrszemének köszönhetően. A lopás során egy 2017-es évjáratú Model S-t törtek fel, a fosztogatók azonban nem örülhettek sokáig a zsákmánynak.

Az eset Los Angeles városában történt július 24-én, miután Nishant Patel, a Santa Clarita urológusa leparkolta autóját a belvárosban. A Sentry Mode keretein belül már egy külön a parkoláshoz fejlesztett készenléti mód is üzemel, amely akkor is árgus szemekkel figyeli a járművet, míg annak tulajdonosa távol van. A mód részét képezi egy értesítési rendszer is, amely minden észlelt valós veszély esetén informálja a tulajdonost a történésekről.

Patel ugyan elmondása szerint nem vette észre az értesítést, ám mikor visszaért autójához látta, hogy a hátsó ablakát betörték, a táskája pedig hiányzik az ülésről. Szerencséjére a Tesla végig éber volt, és miután átadta a Sentry Mode felvételeit a helyi hatóságoknak (amelyeket egyébként akár a felhőbe is feltölt nekünk az autó), könnyedén azonosították a rablókat.

A tulajdonos az NBC-nek így nyilatkozott az esetről:

“Valamiért azt gondolták, hogy az én autóm lesz a legjobb célpont, de rosszul választottak. Rablóként érdemes kétszer meggondolni, hogy feltörsz-e egy Teslát.”

Az NBC egy képet is közölt a Sentry Mode által rögzített videóból:

FORRÁSelectrek.co
Előző cikkRangsorban a legnépszerűbb elektromos haszonjárművek
Következő cikkA Ford vezérigazgatója tiszteli Elon Muskot, de szerinte nem ő az igazi forradalmár