A Volvo és a Geely Groups elektromos márkája, a Polestar, jól halad. Most mutatták be Észak-Amerikában először a Polestar 2 modellt, amely a márka első tisztán elektromos autója. A bemutatkozó sorozat keretében abban a hét amerikai és kanadai városban lesz megtekinthető a Polestar 2, ahol majd először kapni is lehet. Így a leendő tulajdonosok testközelből is megtekinthetik az autót, és elkezdhetnek gondolkozni a foglaló letételén.

A Polestar járművei először négy amerikai városban, Seattle-ben, San Francisco-ban, Los Angeles-ben és San Diego-ban, valamint három kanadai helyszínen, Vancouver-ben, Toronto-ban, és Montreal-ban lesz kapható még idén év vége felé.

„Nagy az érdeklődés a Polestar iránt Észak-Amerikában, de a kezdeti megrendelések nagy része ebből a régióból érkezik.” – mondta Gregor Hembrough, a Polestar amerikai részlegének vezetője. „Ez lesz az első alkalom arra, hogy a nagyközönség élőben találkozhasson a Polestar-ral a világ ezen részén, és arra számítunk, hogy ezek a modern városok szíves fogadtatásban fogják részesíteni az első 100%-ban elektromos Polestar autót.”

A tisztán elektromos Polestar 2 a Polestar 1 útját követi, amely egy 150 ezer dolláros (kb. 43 millió forint), 600 lóerős, kétajtós kocsi. Először a Polestar összesen csak 500-at akart gyártani az 1-es verzióból, de a kereslet jóval meghaladta az előzetes várakozásokat, így az autó még legalább két éven keresztül elérhető lesz. A Polestar 1 kiszállításai 2019 végén fognak megkezdődni az Egyesült Államokban és Kanadában.

A Polestar 2 egy közepes méretű, ötajtós autó, melynek kezdeti ára 63 ezer dollár lesz (kb. 18 millió forint). Egy 72 kWh-s aktív hűtött lítium-ion akkumulátort fog kapni, ami az EPA szerint 440 km-es hatótávolságra lesz képes.

A Polestar 2-t az éve eleje óta lehet foglalni, és az első, San Francisco-i eseményen telt ház várta az autót. A kiszállítások majd 2020 második negyedévében fognak megkezdődni a kiemelt piacokon, de idővel ez kiterjed majd a teljes észak-amerikai régióra is.

Előző cikkA Karma bemutatta első tisztán elektromos autóját
Következő cikkA Fully Charged a Porsche Taycan-t is letesztelte