A korábban Fisker néven futó Karma Automotive bemutatta első teljesen elektromos autóját, ami egy igazán egyedi kialakítású ajtókkal felszerelt sportautó. A vállalat szerint az új modell egy kijelentés, ami a Karma jövőbeli termékkínálatát hivatott jelképezni, mind a technológia, mint a stílus terén.

A Fisker Automotive pár döcögős éven van túl mióta 2013-ban csődeljárást hirdettek ellenük. A vállalat, és az az akkumulátor beszállító A123 vagyoneszközeit akkor a kínai Wanxiang Group vásárolta fel. Azóta a Fisker komoly befektetésekkel próbál visszatérni annak érdekében, hogy újra kiadja a Karmát, a Fisker első autóját.

Egy kicsit zavarosak a dolgok, mivel a vállalatot átnevezték Karma Automotive-ra, a Karmát magát pedig Revero-ra.

Szóval az új Revero, ami egy plug-in hibrid, nagyon hasonlít az eredeti Karmára, de a vállalat egyre nagyobb figyelmet fordít az új elektromos járműprogramokra, beleértve a tisztán elektromos járműveket is.

A Karma most bemutatta az „SC1 Vision Concept” elnevezésű, teljesen elektromos hiperautót, ami a vállalat saját tervezésű elektromos platformján alapul.

A Karma vezérigazgatója, Dr. Lance Zhou is nyilatkozatott tett az új koncepció bemutatása alkalmából:

„Az SC1 egy útjelző tábla, ami a Karma jövőjét mutatja meg. Ez a kevesebb, mint 12 hónap alatt megtervezett modell egy tisztán elektromos jármű, amely demonstrálja a márka megkapó stíluselemeit és innovatív technológia integrációját, amit az együttműködő Nyílt Platform stratégia tesz lehetővé.”

A vállalat egyelőre nem osztott meg információkat az autó meghajtásáról azon kívül, hogy teljesen akkumulátoros lesz. Most inkább a külsőre fókuszálnak.

Andreas Thurner, a Karma tervezési alelnöke szerint „Az SC1 Vision Concept a Karma úttörő szelleméből meríti az inspirációt. Az SC1 új definíciót ad a luxusnak és a stílusnak a jellegzetes Karma DNS hozzáadásával.”

Annyit még megtudtunk, hogy az autónak nyolc radar, hat Lidar szenzor és fél tucat külső kamera fog segíteni tájékozódni.

Előző cikkAz Audi és a Rimac közösen építi az R8 elektromos utódját
Következő cikkA 440 km-es Polestar 2 bemutatkozott az Egyesült Államokban