A Lotus Evija teljesen elektromos hiperautó nagyon izgalmasnak ígérkezik, és a megnövekedett érdeklődés új utat nyit meg a Lotus teljes kínálatának elektrifikálása felé. Az Evija gyártása 2020-ban kezdődik majd meg, és összesen 130-at fognak belőle építeni.

Phil Popham, a Lotus vezérigazgatója szerint miután megépítették a 130 hiperautót, 2020 végén a vállalat be fog mutatni még egy új benzines modellt, de azután arra fognak koncentrálni, hogy újraépítsék sportautó kínálatukat, és minden egyes új Lotusnak legyen teljesen elektromos változata is.

Ez azt jelenti, hogy az elkövetkező években találkozni fogunk az Elise, Exige és Evora teljesen elektromos verzióival is. Mivel a Lotus elejtett olyan célzásokat is, amelyből arra lehet következtetni, hogy új szegmensekbe is be kíván lépni (talán SUV?), egyelőre nehéz megtippelni, hogy melyik lesz az első elektromos modell.

A vállalat szeretné megnövelni az évente legyártott autók számát is, ami 2018-ban 1700 volt. A cél az évi ötezer (egyműszakos kapacitás) vagy tízezer (kétműszakos kapacitás) legyártott autó lesz. Amennyiben pedig még ennél is nagyobb lesz a kereslet, a Lotus elgondolkozik egy új gyár építésén is.

Előző cikkÍgy nézne ki egy nyitható tetejű Tesla Model 3 coupe
Következő cikkA Daimler megkezde az eCascadia elektromos nyergesvontató kiszállításait