A szóban forgó sofőr egymás után 31-szer gyorsult fel a Teslájával, ám ezzel egyelőre nem cáfolta meg a Porschét.

A Porsche korábban arról beszélt, hogy a Tesla nagy teljesítményre képes járműivel szemben a Taycan folyamatos csúcsteljesítményt lesz képes nyújtani, hosszabb időszakok során is. Így próbálja meg a Porsche elkülöníteni magát a Tesla hasonló járműveitől, amelyek számos mutatóban verik a Porschét, viszont amikor a teljesítményt hosszabb ideig kell kitartani, akkor azt az autó elkezdi korlátozni. Ne felejtsük el azonban, hogy a Porschének eddig nem volt lehetősége ezt az állítását igazán bizonyítani.

Talán ezért is hívta meg a német autógyártó a Fully Charged autós YouTube csatorna munkatársait, hogy 30 gyorsulást csináljanak egy Taycan prototípussal egy Stuttgarthoz közeli repülőtér felszállópályáján. Akkor az autónak sikerült 10 másodperc alatt tartani a 200 km/h-ra való felgyorsulást a 30 elindulás során.

Ezután gondolta úgy a Tesla Trip nevű YouTube felhasználó, hogy Tesla Model 3 Performance-jával bebizonyítsa, erre, sőt jobbra, a Tesla is képes:

Igazából ez a video érdekességnél többet nem tud nyújtani, mivel nehéz összehasonlítani a két tesztet abból az okból kifolyólag, hogy a Tesla esetében csak 100 km/h-ig gyorsult fel az autó, a Taycan pedig ennek a duplájával dolgozott.

Szóval a vita még koránt sem zárult le, ennél jóval több és bővebb adatra lesz szükség, hogy bármi is kiderüljön.

Előző cikkEddig több mint 45 ezren érdeklődnek a MINI Electric iránt
Következő cikkAz Audi e-tron is megkapta a legmagasabb biztonsági besorolást