Talán a Model Y-t leszámítva, a Tesla nemsokára érkező elektromos pickupja az autógyártó egyik legjobban várt járműve. Az időről időre elcsepegtetett információkból már egész sokat lehet tudni az autóról, ezeket gyűjtöttük most össze.

Az árral kapcsolatban Elon Musk mindössze egyszer nyilatkozott, akkor pedig olyan alacsony összeget mondott, amit elsőre nehéz elhinni. Az igazgató szerint a Tesla pickupot ötvenezer dollárért (kb. 15 millió forint) lehet majd megvenni. Noha ez tényleg kevésnek tűnik, a Tesla számára fontos, hogy az autó megfizethető legyen. Lesznek persze olyan változatok, amik drágábbak lesznek, de ideális esetben nem fog kelleni 50 ezer dollárnál többet fizetni érte.

A teljesítményt érintően a Tesla lazán kijelentette, hogy verni fogja a Ram-et és a Ford F-150-et is. Nagy szavak ezek, de ha a teljesítményről van szó, a Tesla eddig nem okozott csalódást. A Tesla pickupjának hatótávolsága valahol 650 és 800 km között lesz, de az is lehet, hogy még több. Valószínűleg összkerék meghajtású lesz, mindkét tengelyen elhelyezett motorral. Az autó felfüggesztése dinamikusan fog majd az aktuális terheléshez igazodni. Musk egyik tweetje szerint pedig a nyomatékre sem lesz panasz, mivel kb. 150 tonnát is el tud majd vontatni a pickup.

A kinézet kapcsán Musk azt mondta, hogy az autó beleillene a Szárnyas fejvadász díszletébe. Eddig egy ízelítő képet osztottak meg, azt, amit ebben a cikkben is látható. Ezen kívül eddig semmi konkrétat nem lehet tudni a külsővel kapcsolatban, de arra számíthatunk, hogy újszerű, és talán megosztó is lesz.

A hivatalos bemutatóra valamikor idén fog sor kerülni. A gyártással és elérhetőséggel kapcsoltban még nem hoztak semmit nyilvánosságra. A Teslának először még a Model Y-t kell a gyártósorra tennie, és eközben még a Roadtseren és a Semin is dolgoznia kell. Lehet, hogy az új pickupnak nem kell kiállnia a sort, de erről még nincs infó. A legjobb esetben is két év múlva kezdődhet meg a gyártás leghamarabb, ez viszont azt jelenti, hogy a Rivian előbb fogja tudni piacra dobni a saját elektromos pickupjukat, az R1T-t, aminek gyártását jövőre kezdik meg.

Előző cikkA Daimler megkezde az eCascadia elektromos nyergesvontató kiszállításait
Következő cikkA Mercedes-Benz többek közt egy új és tisztán elektromos szedánt fog bemutatni