A „2019 TOP SAFETY PICK+” díjat az amerikai közlekedésbiztonsági biztosító intézet (IIHS) ítélte az Audinak, az alábbi kísérőszöveggel:

„A 2019-es évben bemutatkozó e-tron egy akkumulátoros elektromos jármű, amely nem rendelkezik benzines vagy dízeles motorral, amivel az autó meghajtását segítené. Az e-tron a TOP SAFETY PICK+ díj minden kritériumának megfelel az alapfelszerelésével. Ahhoz, hogy egy jármű kiérdemelje ezt a díjat, hat ütközéssel járó szituáció vizsgálata során kell jó értékelést kapnia, valamit kiváló bírálatot kell szereznie az ütközés-megelőzés és a megfelelő fénykibocsátás kategóriában is.”

2017-ben a Tesla Model S is nagyon jó pontokat kapott, de a maximumot mégsem sikerült elérnie. A Chevy Bolt EV is megkapta a „Top Safety Pick” értékelést, de azt az extra + jelet az ő esetükben nem biggyesztették a díj végére.

Tavaly az intézet a Tesla Model 3-at is elkezdte értékelte, és kimagasló bírálatot kapott a frontális ütközés-megelőzés kategóriában, viszont az ütközésteszteket még csak most csinálják. Mivel nemsokára kikerülnek az eredmények, esélyes, hogy a Model 3-is mindenből a legjobbat kapja meg, de addig is hivatalosan az Audi e-tron az IIHS legmagasabbra értékelt elektromos járműve.

Az Audi e-tron amúgy az Euro NCAP-tól is ötcsillagos értékelést kapott.

Miután tavaly piacra dobta az Audi az e-tront, egy-két akadályba ütköztek a gyártás során. Egy szoftverprobléma miatt például késve tudták megkezdeni a kiszállításokat, és voltak olyan modellek, amiket vissza kellett hívni az akkucsomag meghibásodása miatt.

Viszont mostanra már minden jól fest, és bátran és lelkesen árulják az első olyan elektromos járművűket, amit már alapból elektromosnak terveztek meg.

Előző cikkEgy Teslás szerint a Model 3 is megcsinálja azt, amit a Porsche
Következő cikkMindenkit levert a Model S P100D ezen a gyorsulási versenyen – videó!