Ha valakinek nem ismerős a sztori, akkor itt egy kis visszatekintés. Még tavaly februárban lőtte ki a SpaceX az első Falcon Heavy rakétát, és tesztelési célokból valamit tenni is kellett a rakétára, hogy demonstrálni lehessen az erre a célra irányuló képességeit. Musk, aki a Tesla mellett a SpaceX vezérigazgatója is, úgy döntött, hogy saját Tesla Roadsterét küldi az űrbe.

Mivel egy teljesen új rakétáról volt szó, nem szerettek volna túl értékes dolgot felküldeni, mint például egy új műholdat, de ugyanekkor egy sima súly vagy betonkocka kilövése túl unalmas megoldás lett volna. A Tesla Roadster űrbe küldése nem csak izgalmas, de inspiráló megoldásnak is bizonyult. És akkor már az autóba egy utas is került, aki nem más, mint Starman, egy űrruhába öltöztetett bábu. A Falcon Heavy 2018. február 6.-án sikeresen kilövésre került, és felvitte a Roadstert az űrbe. Minderről elég meggyőző képek is készültek.

Ez a Tesla Roadster jelen pillanatban is az űrben száguld (így elmondhatjuk, hogy 42 ezer km/h-s sebességével a valaha mért leggyorsabb Roadsterről beszélünk) és az autón elhelyezett nyomkövető eszköz adatai szerint sikeresen megtette első körét a nap körül. A Roadster eddig 112 millió kilométert tett meg az űrben, így sajnos meghaladta a futásteljesítményt érintő garancia korlátot.

Vanna,k akik szerint a Tesla kilövése nem több mint újabb űrszemetelés, de az vitathatatlan, hogy milliók követték a kilövést, és amellett, hogy az akció kiváló nyilvánosságot biztosított a Teslának, sokak érdeklődését is felkelthette az űrkutatás kapcsán is.

Előző cikkTóba zuhant egy elektromos repülő
Következő cikkAz új Renault ZOE Z.E. 50-et is bevizsgálta a Fully Charged – videó