Már két éve nagy az érdeklődés az új Tesla Roadster iránt. Első bemutatása során a vállalat komoly specifikációkat adott ki vele kapcsolatban, például azt, hogy 1,9 másodperc alatt fog felgyorsulni 100 km/h-ra, és azt is, hogy 1000 km lesz hatótávolsága. Más szuperautó gyártók is megjegyezték, hogy a Roadtser feljebb vitte a szintet számukra is.

Elon Musk még odáig is elment, hogy ezek a jellemzők csak az alapverzióra érvényesek, és a többi változat még hihetetlenebb teljesítménnyel fog bírni. Arról is hallhattunk híreket, hogy a SpaceX rakétatechnológiáját is alkalmazni fogják, ami drasztikusan meg fogja növelni a gyorsulást és a végsebességet, valamint javítani fogja a fékezést és a kanyarodást. Musk hozzátette, hogy a Tesla „akár még repülhet is”…

Eredetileg 2020-ban érkezne az autó, de Musk mostanában inkább lejjebb próbálja vinni a várakozásokat a dátumok tekintetében, és arról beszél, hogy a szuperautó piacra dobása jelenleg nem élvez prioritást. Legutóbb amikor nyilatkozott a Roadsterről, akkor azt mondta, hogy 2020 végén terveznek egy „lebegő” bemutatót tartani.

Szóval lehet, hogy jövőre még nem fog teljes mértékben megérkezni az új Roadtser, de addig is megnézhetünk egy videót, amit a YouTube-os körökben trailereiről elismert Billy Crammer készített, a Tesla saját anyagainak felhasználásával:

A zenehasználat nem véletlen. Musk kiemelte, hogy azért használták a „Harder, Better, Faster, Stronger” Daft Punk nótát a promókhoz, mivel az új Tesla Roadster egy keményebb, jobb, gyorsabb és erősebb szuperautó lesz.  

Előző cikkEgy elemzés szerint az Audi e-tron és a Jaguar I-Pace rontja a Tesla piaci részesedését
Következő cikkNissan Leaf (40 kWh) teszt – élhető alternatíva