A pickup truck az egyik legnépszerűbb jármű az Egyesült Államokban, ha sikerül őket hatékonyan elektrifikálni, az nagy hatással lehet az ország elektromos autópiacára. Ennek a területnek a Rivian az egyik éllovasa.

Az R1T pickup truck lesz az egyik legelső tisztán elektromos pickup, majd nemsokára érkezik a Tesla saját verziója is, valamint a Ford, aki korábban 500 millió dollárt fektetett be a Rivianba, az F150 elektromos változatával fog előállni.

A Rivian úgy különbözteti meg magát a konkurenciától, hogy az autóját „kalandjárműként” reklámozza. A R1T 180 kWh-s akkucsomaggal rendelkezik, és egy töltéssel akár 640 km-re is lehet vele menni. Ez elégnek tűnik a kalandozáshoz.

A vállalat most azt jelentette be, hogy elektrokromatikus üveg is választható lesz az autó tetején, amely áttetszővé és átlátszóvá is tud válni. Az okosüvegként is ismert technológiát eddig nem alkalmazták gyakran az autóiparban. A Tesla dolgozik egyfajta saját gyártású okosüvegen, és például a 300 ezer dolláros McLaren 720s esetében lehet kérni. A tavaly bemutatott R1T és R1S prototípusok nagyméretű üvegtetővel rendelkeztek, de több lehetőség közül választhatnak majd a leendő vásárlók: okosüveg, rögzített üvegpanel, kétrészes kivehető kompozit tető, vagy sima rögzített tető.

A Rivian R1T értékesítése 69 ezer dollárnál fog kezdődni (kb. 20 millió forint) az Egyesült Államokban, de ehhez többféle állami támogatást is igénybe lehet majd venni. A gyártás jövőre fog megkezdődni. Több részletet majd akkor tudunk meg, amikor már közeledik az említett gyártás megkezdése.

Előző cikkAz agresszív Pickup esete a fürge Teslával – videó
Következő cikkElektromos biciklik érkeznek a Harley-Davidsontól