Az Apple-el való partnerkapcsolatra lépés kapcsán korábban már egy ízelítő képet kiadott a Porsche, az első hivatalos és teljes képek most tekinthetők meg. A képeket az alábbi szöveggel tették közzé:

„A Porsche egy új korszakba lép be a Taycannal. A márka első tisztán elektromos sportautója új szintre emeli a belső kialakítást.”

Elsőre elég hasonlóak a képek az eredeti Mission E belsejéhez, például a képernyő az utas oldaláig is elér, és a középen elhelyezkedő érintőképernyő sem változott sokat.

Azonban az utas oldali képernyő opcionális. Ha ezt a vásárló nem rendeli meg külön, akkor az alap 10,9 colos műszerfali kijelzőt kapja csak meg.

A központi kijelző egy 8,4 colos érintőképernyő formájában jelenik meg, rajta állíthatók a klímát és az üléseket érintő szabályozások.

A Porsche a klasszikus dizájnt vette alapul, amit aztán a digitális korral ötvözött, a több kevesebb alapelvet tiszteletben tartva. A műszerfal kijelzése négy különböző módban állítható be:

  • klasszikus mód: az alapvető vezetési információkat tartalmazza, rendezett és könnyen olvasható formában
  • térkép mód: a központi teljesítménymérő helyett egy térkép látható
  • teljes térkép mód: a műszerek helyett a teljes kijelzőn a navigációs térkép látható
  • tiszta mód: csak a legfontosabb értékek jelennek meg, mint például a sebesség, vagy a közlekedési táblák, valamint a navigációs rendszer minimalista stílusú nyilak felhasználásával

 

A Taycan belseje nagymértékben személyre is szabható, legyen szó akár hagyományos, akár fenntartható alapanyagok használatáról. Lehet választani például valódi bőr felhasználásával, és bőr felhasználása nélkül kialakított beltér között is.

A Porsche Taycan hivatalos bemutatójára szeptember 4.-én fog sor kerülni.

Előző cikkElektromos biciklik érkeznek a Harley-Davidsontól
Következő cikkTöbbek közt Magyarországon is terjeszkedik a Tesla