Korábban már bemutattuk a Toyota rövidtávú transzfer-kisbuszát, amit kimondottan az olimpiára terveztek. Ebből a járműből 200-at gyártanak le, hogy segítség a tókiói olimpia helyszínei közötti közlekedést.

Ezen kívül a Toyota a már ugyancsak korábban bemutatott „e-Palette” elnevezésű járműje is elérhető lesz az esemény alatt. A tisztán elektromos és önálló koncepcióról csak annyit tudunk, hogy folyamatosan mozgásban lesz az olimpiai faluban, 20 embert képes szállítani, és negyedik szintű önállósággal rendelkezik, viszont lesz benne egy üzemeltető.

Egy további futurisztikus jármű, amivel a japán autógyártó a hazai rendezésű olimpiára készül a Concept-i. Ebben az autóban négy ember fog elférni és 300 km-es hatótávolsággal rendelkezik. Ezt a koncepciót még 2017-ben kezdték el kidolgozni, és akkor úgy tűnt, hogy a fókusz az önálló vezetési kapacitásra és a sofőr állapotát elemző biztonsági funkciókra került. Ezt a kocsit is kipróbálhatják majd az olimpiára ellátogatók.

Mindezen felül a Toyota 300 egyszemélyes elektromos járműt is az utakra küld főleg azok számára, akiknek gondot okoz a gyaloglás. Ezek között szerepel egy elektromos roller, egy robogó, és egy kerekesszékhez csatlakoztatható egység is. Ezek a járművek 2-10 km/h-s sebességgel fognak rendelkezni, hatótávolságuk 10 és 20 km között lesz, és 2-2 és fél óra alatt lehet majd őket teljesen feltölteni, viszont cserélhető akkumulátorokat fognak tudni használni.

És végül a Toyota még 500 Mirai járművet is rendelkezésre fog bocsátani az olimpia kezdéséig. A hidrogén üzemanyagcellás autó után annyira nem kapkodnak a vevők, szóval legalább így fel tudják őket használni valamire.

Előző cikkIzgalmas az Audi legújabb elektromos koncepciója
Következő cikkKizöldülni látszik a sárga iskolabuszok piaca