A Teslás körökben ismert és elismert Ian Pavelko híres arról, hogy extrém körülmények között hozza ki a legtöbbet Model 3 Performance autójából. Tavaly például hóban autóversenyzett vele a kanadai vadonban, most pedig igazán kitolta a Model 3 képességeinek határait, és egy versenypályán 260 km/h-s végsebességet sikerült elérnie.

A kocsi 52%-os töltöttséggel indult, és amikor elérte a 260 km/h-s sebességet már csak 42%-on áll. Ezt azért érdemes megjegyezni, mert általában amikor egy elektromos autóval versenypályára mennek, az akku legtöbbször maxon szokott lenni.

Ian szerint ha nem kellett volna egy picit lelassítania egy kanyarodásnál, akkor meglett volna a totális 261 km/h-s végsebesség is. Talán egy repülőtéri kifutón mindez sikerült volna.

Mindez azonban a  Transport Canada PMG tesztpályáján történt, ami ideális a nagysebességű tesztelésre, mivel nincsenek rajta 180 fokos hajtűkanyarok, vagy egyéb kanyargós részek. A Nürburgring például teljesen más típusú pálya, ezért nem tudott ott a Tesla Model 3 Performance ilyen sebességet még elérni.

Elon Musk idén korábban jelentette be, hogy a Tesla online frissítése után a Model 3 Performance végsebessége 250 km/h-ról 260 km/h-ra emelkedik, és már ez is a hivatalos végsebesség. Most pedig saját szemünkkel láthattuk, hogy ez valóban így van.

Előző cikkElektromos pickupokat mutat be jövő hónapban a Bollinger
Következő cikkAz eddigi leghatékonyabb villanyautóval tér vissza az Aptera