A Tesla egy-két újítást vezet be fokozatosan a vezetést kijelzőn illusztráló vizualizációba, korábban már például a vakfoltok észlelése és a sávváltás megjelenítése kapcsán is csiholtak kicsit a rendszeren. Most egy Tesla tulajdonos készítette az alábbi videót, amin az látszik, hogy már is tudunk közelíteni a megjelenítésre, sőt forgatni is tudjuk azt, hogy különböző nézőpontokból lássuk a jármű környezetét.

A 2019.28.3.7 számú szoftverfrissítés (amit csak a Tesla early access programjának résztvevői kapnak meg) így 3D-s vizualizációt ad a vezetési körülményekről a sofőrnek. Egyelőre azt még nem tudjuk, hogy ezt hogyan lesz majd érdemes használni vezetés közben, mivel a Tesla nem győzi hangoztatni, hogy még az Autopilot módban is mindig legyenek a kezeink a kormányon, hogy azonnal reagálni tudjunk, és vissza tudjuk venni az irányítást, amikor az szükségessé válik.

De például parkolás során ez a funkció igazán hasznos lehet. Sok autó rendelkezik 360 fokos látómezővel már, de mivel a Tesla autók hátsó kamerával és ultrahangos érzékelőkkel is rendelkeznek, amik megmondják a sofőrnek az autó és a körülötte lévő tárgyak közti távolságot a parkolás során, ilyen funkció eddig nem szerepelt a Tesla repertoárjában. Viszont ez az új vezetési vizualizáció lehet, hogy valami hasonlót fog tudni nyújtani.

Gondoljunk arra is, hogy ez az újítás az autóba és a vezetésbe vetett bizalmat is növelheti. Mivel a Tesla egyre jobban közeledik az önvezetéshez, egy ilyen funkció kapóra jöhet majd a sofőrnek (aki nemsokára már csak utas lesz), hogy lássa és érzékelje azt, amit az Autopilot mód is lát.

Előző cikkVideón lopnak el egy Teslát – így lehet ezt megelőzni
Következő cikkA Tesla Supercharger hálózata 72 GWh-nyi elektromosságot szállít havonta