A Ford még tavaly jelentette be, hogy 16 teljesen elektromos járműt fog a piacra dobni, és ezt a sorozatot egy 480 km-es hatótávolsággal rendelkező tisztán elektromos CUV-al kezdi meg. Ettől függetlenül viszont az autógyártó továbbra is inkább a hibridekre, mint a tisztán elektromos autókra koncentrált.

Eredetileg a Ford legfontosabb járműprogramja, az F150 pickup truck csak hibrid meghajtással gazdagodott volna 2020-tól, de azóta sokat változott a helyzet. Így idén már arról beszéltek a Fordnál, hogy inkább teljesen elektromos változatot készítenek az F150-hez. Akkor még konkrét időpontot nem említettek, de időközben komolyan is elkezdték tesztelni az elektromos F150 prototípusokat, amely a hírek szerint 450 tonnát is képesek voltak elvontatni.

Korábbi bejegyzésünkben említettük, hogy Darren Palmer, a Ford elektromos autókért felelős igazgatója most lenyilatkozta az Autocar magazinnak, hogy még 2022 előtt meg fognak érkezni a piacra a Ford legnépszerűbb autónak elektromos változatai, amik között ott lesz a teljesen elektromos F150 pickup truck is.

Így különösen izgalmasnak ígérkezik a következő pár év a pickupok piacán, ami komoly változáson fog keresztül menni. A Teslánál a jövőre érkező Model Y után prioritást élvez a saját elektromos pickupjuk, a Bollinger is már jövőre ki szeretni adni az ő verziójukat a járműből, és akkor még nem is beszéltünk a Rivian R1T kalandjárgányáról. Azonban valószínűleg a Ford a Rivian által képviselt konkurencia miatt annyira pont nem aggódik, mivel ők a starup cég legnagyobb részvényesei.