A Jaguar globális eladásait összefoglaló jelentésből derült ki, hogy az I-PACE modell rendkívül gyengén teljesített júliusban.

A brit autógyártó első teljesen elektromos autójának eladásai alig haladták meg az 1.100-at, így az eredmények jócskán a várakozások alatt maradtak. Az összegzésből arra is fény derül, hogy az I-PACE júliusi eredményei eddig a leggyengébbek ebben az esztendőben.

Az I-PACE eladásai (forrás: insideevs.com)

Ezzel szemben a tavalyi évhez képest 397%-kal növekedett a modell értékesítése, illetve a Jaguar összes eladásának 9,7%-át tette ki az I-PACE. Ez azt jelenti, hogy a Jaguar előreláthatólag még idén ősszel átlépi a mérföldkőnek mondható húszezres számot, máig 17.097 eladást regisztráltak.

Ami talán ennél is fontosabb lehet a Jaguar számára az az, hogy a tavalyi év júliusához képest 3,6%-os növekedést sikerült elérniük, amely 11.386 eladást jelent a hónapban, ez 394-gyel több mint a 2018-ban regisztrált adat. Mindez pedig arra enged következtetni, hogy ha nem is sokkal, de az I-PACE is hozzájárult a növekedéshez.   

FORRÁSinsideevs.com
Előző cikkA vegán Model 3 mostantól egy létező kifejezés
Következő cikkKatasztrófahelyzetben is megéri Tesla tulajdonosnak lenni