A Volskwagen szerint a legtöbb előrendelés Németországból, Norvégiából, Svédországból és Nagy-Britanniából érkezett. „Azok, akik továbbra is érdeklődnek az ID.3 1st, vagy az ID.3 sorozatgyártott modellkének első példányi iránt, továbbra is regisztrálhatnak nálunk.” – mondja Jürgen Stackmann értékesítési igazgató. „A piacainkon várólistákat is fenntartunk a potenciális vásárlóink számára. A tapasztalatunk azt mutatja, hogy lehet számítani majd mozgásra a listákon a rendelési határidők előtt.”

Amellett, hogy hamar beérkezett a harmincezer előrendelés, a megfizethető és energiahatékony autókra egyre inkább nagyobb hangsúlyt fektető német autógyártó további több mint 100 ezer rajongót regisztrált az ID.3 hírlevélre, amelyen keresztül a Volkswagen folyamatosan új információkkal látja el az első teljesen elektromos autócsalád rajongóit.

Ősszel és tavasszal fogja a VW megkeresni az előrendelőket megerősítésért, és ha továbbra is szeretne egy ID.3-at a leendő vásárló, akkor már a részletekre is ki lehet térni.

A májusi nyitás óta az ID.3 speciális bemutatkozó modelljét egy ezer eurós foglaló letétele után lehetett előrendelni. Akkor azt remélte a VW, hogy még az IAA frankfurti autókiállítás előtt sikerül az összesnek gazdát találni, és ez pontosan így is lett.

Az ID.3 1st verzió a három elérhető akkuverzió átlagával rendelkezik (58 kWh) és hatótávolsága 420 km lesz a WLTP szerint. Egyéb speciális felszerelések mellett ezt az ID.3-at egy évig ingyen is lehet majd tölteni (vagy 2000 kWh-ig). Ez az ajánlat az összes olyan töltőállomásra vonatkozik, ahol a VW saját WeCharge szolgáltatása is elérhető.

Az idei IAA-n is megjelenő ID.3 lesz az első modell, amelyik már a márka új logóját fogja használni.

Előző cikkVégleges formát öltött a legújabb elektromos városi kisautó, a Honda e
Következő cikkA Tesla 5 éves előnyben van és szinte utolérhetetlen a technológiája – 1. rész