Szinte láthatáron belül tudhatjuk az e-Up-ok újabb szériáját, a Volkswagen közleménye szerint a jövő hét szerdán kezdődő frankfurti IAA (International Motor Show) keretei között bemutatják a ráncfelvarrt verziót.

Az új modellben a korábbi 18,7 kWh-ás lítium ion akkut 32,2 kWh-ás verzióra cserélik, így 190 km helyett 260 km-re hízik ez e-Up hatótávja. A Volkswagen elmondása szerint 40 kW-os töltés esetén egy óra leforgása alatt 80% fölé tölthetjük az autó akkumulátorát.

Az új generációs e-Up egy 82 lóerős motorral lesz felszerelve, végsebessége 130 km/h körül mozog majd, nulláról 100-ra pedig 11,9 másodperc leforgása alatt gyorsul majd a VW.

Mindemellett az e-Up sávtartó asszisztenssel, bluetooth-os interfésszel, légkondival, valamint német autógyártó ígérete szerint rengeteg személyre szabható aprósággal érkezik majd.  

A Volkswagen közleménye szerint az újabb generáció jóval olcsóbb lesz elődjénél, a német ár 21.975 euro, azaz nagyjából 7 és félmillió forint körül lesz, ezzel szemben a briteknél 23.000 fontért, azaz 8 és félmillió forintért vehetünk majd új e-Up-ot. A kifutó modell egyébként egy kicsivel több, mint 9 millió forintba kerül a mai napig.

Frankfurtban nem csak az új e-Up kerül bemutatásra, de a régóta készülődő ID.3-ról is lerántja a leplet a Volkswagen csapata.

FORRÁSautocar.co.uk
Előző cikkA Tesla 5 éves előnyben van és szinte utolérhetetlen a technológiája – 3. rész
Következő cikkA Tesla is beugrik a Nürburgringre a Model S-el