A Volocopter olyan drón-technológián alapuló elektromos légitaxikat fejleszt, amelyek függőlegesen szállnak fel, és le, és két embert tudnak szállítani. Nagyra törő terveik között szerepel a Városi Légi Mobilitás ötlete, ami már nemcsak a repülőtereket, hanem nagyobb városközpontokat is érintene. A Városi Légi Mobilitás koncepcióját a Volocopter Kínába is el szeretné vinni, így közös vállalkozásra is szeretnének lépni a felek, melyben a két alapító vállalat egyaránt fő részvényes lenne.

„A városi közlekedésnek az elkövetkező pár év során fejlődnie kell, ha lépést akarnak tartani az egyre emelkedő kívánalmaknak. A Volocopter légitaxikkal egy teljesen új szintre, a levegőbe emeljük a mobilitást.” – mondta Florian Reuter, a Volocopter vezérigazgatója. „Az új befektetéssel nagy lépéseket tehetünk meg a Városi Légi Mobilitás felé.”

A Geely, akinek nevéhez többek között már olyan autómárkák fűződnek, mint a Volvo, vagy a Lotus, most a Daimlert követi, akik korábban már befektettek a startup cégbe. Ola Källenius, a Daimler AG igazgatótanácsának elnöke is üdvözölte a Geely színre lépését: „Nagyon örülünk annak, hogy a partnerünk, a Geely is befektet a Volocopterbe, és részvényesévé válik, mint amik mi is vagyunk 2017 óta. A Daimler elkötelezett az új és innovatív mobilitási szolgáltatások iránt. A Volocopter egy nagyon izgalmas példája a városi légi közlekedés koncepciójának.”

A Volocopter nemrég jelentette be, hogy még idén megépül az első elektromos légitaxi állomás a British Skyports-al együttműködésben, amely a gépek töltésére lesz majd alkalmas, és az első prototípus alkalmazási lehetőségeit fogja tudni bemutatni. Továbbá szó van a frankfurti repülőtérrel való együttműködésről is, és egy Volocopter repülőgép Helsinkiben már bemutatót is tartott. Idén október végén pedig Szingapúrban mutatnak be egy légitaxi leszállópálya infrastruktúrát.

Előző cikkA Honda bejelentette a Honda E villanyautó gyártási verziójának árát
Következő cikkA Mercedes-Benz bemutatta az EQS elektromos szedán koncepcióját