Mint ahogyan az egyel korábbi modell koncepciója, az EQC elektromos SUV esetében, a Vision EQS is a Mercedes-Benz nemsokára érkező elektromos szedán alapját fogja képezni.

Jelenleg inkább egy futurisztikus, korai illusztrációnak tűnik, a lekerekített szélekkel és a fényelemekkel, de el tudjuk képzelni, hogy ennek egy kicsit letompított verziója gyártásra is fog kerülni.

Az autógyártó ezt egy tanulmánynak hívja, amely új dimenziókat nyit meg a fenntartható luxus terén. Szóval ezeket a Mercedes-Benz Vision EQS-ről szóló képeket még ne vegyük készpénznek, de következtethetünk arra, hogy mi jár a Mercedes fejében.

Ugyanez vonatkozik a beltérre is, amit a gyártó szerint a luxusjachtok ihlették. A Mercedes-Benz így írja le mindezt a sajtóközleményben:

„Most először, a teljes műszerfal beleolvad a vezetőfülke elülső kialakításába. A nyitott és mély térbeli kialakításával az utasok úgy érezhetik magukat, mintha egy hajóban ülnének. A teljesen integrált és egységesített, mintegy bútorelemként működő kabin magába foglalja a műszerfalat és a központi kijelzőt is.”

A meghajtás terén lépett egy nagyot a Mercedes-Benz, amely nagy áttörésre számít, mire az EQS piacra kerül. Az új autó két motoros meghajtást kapott, ami összesen 350 kW-os teljesítményt tud nyújtani, 760 Nm-es nyomatékkal. Ez azt jelenti, hogy kevesebb, mint 4,5 másodperc alatt tud majd felgyorsulni 100 km/h-ra.

Az akkucsomag kapacitását az autógyártó nem tette közzé, csak annyit, hogy a WLTP szabvány szerint 700 km-re lehet majd elmenni az autóval egy töltés után.

Szó van 350 kW-os gyorstöltési lehetőségről is, amivel kevesebb, mint 20 perc alatt lehetne 80%-ra tölteni az akkumulátort.

Konkrét tervek még nincsenek az EQS gyártási verziójáról, annyit elárultak viszont, hogy az elektromos szedánt az elkövetkező két év során dobnák piacra.

Előző cikkA Geely 50 millió euróval száll be a Volocopterbe
Következő cikkLétrehozta a nép elektromos autóját a Volkswagen?