A Las Vegasban tartott bemutatón a BRP hat új elektromos szárazföldi és vízi jármű koncepcióját jelentette be.

Ezek ugyan még csak tervek, amelyek segítségével a BRP felméri, hogy mire van piaci igény. Denys Lapointe, a designért, innovációért és kreatív szolgáltatásokért felelős alelnök így nyilatkozott a bemutatott koncepciókról:

„A BRP már egy ideje azon dolgozik, hogy olyan új e-járműveket hozzon létre, amellyel új élményeket tud adni a potenciális és már meglévő ügyfelek számára. Ahogy már elmondtuk, ez soha nem a „ha”, hanem a „mikor” kérdése volt. Nagy izgalommal tölt el minket az elektrifikáció, és komoly üzleti lehetőséget látunk is benne. Folyamatosan fejlődünk, és ebben az e-járművek létrehozása sem jelent kivételt. Globális csapatunk új ötleteken dolgozik, és kíváncsiak vagyunk, ezt hogy fogadja majd a közönség. Jelenleg ezek csak előzetes koncepciók, egyelőre a piaci életképességüket vizsgáljuk.”

Az alábbi elméleti járművekről van szó:

  • Sea-Doo GTI: a BRP elektromos jet-ski-je. A vállalat benzines Sea-Doo sorozata egyre népszerűbb, és egy elektromos verzió nagyot tudna mutatni a kicsi, de fokozatosan növekvő elektromos jet-ski piacon.
  • Ryker EV: a BRP Can-Am Ryker-én alapuló háromkerekű fedett motor. Sokban hasonlít a benzines változatra, de újfajta aerodinamikus kerekekkel rendelkezik, és lehagyták róla a benzines testvéréhez szükséges elülső levegő-beszívót is.
  • eCOM: egy kétüléses, ugyancsak háromkerekű járgány, amit városi használatra terveznek, az autó alternatívájaként.
  • TWeLVE: egy sportosabb háromkerekű, ami inkább egy motorkerékpárra hasonlít.
  • CT1: egy elektromos robogó
  • CT2: egy elektromos motorbicikli

 

Specifikációkról, nem meglepő módon, még nincs szó.

Előző cikkA Volvo elismeri, hogy a Tesla mindenkit megelőz az energiahatékonyság terén
Következő cikkA Ford kiadta az első képeket a Mustang ihlette új modellről