A Polestar két évvel ezelőtt jött ki első autójukkal, a Polestar 1-el, ami egy elég drága plug-in hibrid lett, és szinte azonnal idejétmúlttá vált, amikor egy évre rá a vállalat bejelentette, hogy egy teljesen elektromos „Tesla Model 3” versenytársat fognak létrehozni.

Ritka az, amikor egy autógyártó közvetlenül és nyilvánosan, ilyen formában megnevez egy versenytársat. Viszont a Polestar ezt tette, és úgy tűnik, nem is bánja, mivel azóta gyakran emlegetik a Teslát.

Egy Norvégiában tartott konferencián Ian Collins, a Polestar fejlesztési igazgatója így beszélt a kaliforniai autógyártóról:

„A Tesla sokat dolgozik saját technológiájának kifejlesztésén, különös tekintettel az energiahatékonyságra. Mindenkinél jóval előbb járnak.”

Majd hozzátette:

„Ezen a területen még keményebben kell dolgoznunk, ha meg akarjuk előzni őket.”

A Polestar 2 78 kWh-os akkucsomaggal rendelkezik, ami 442 km-es hatótávolságot ad. A Tesla nagy hatótávolságú Model 3-jának ennél kisebb, kb. 75 kWh-os kapacitású akkuja van, viszont jóval messzebb, 523 km-re tud elmenni az EPA szabvány szerint.

Collins szerint más területeken kell felvenni a versenyt, például a designt érintően:

„Tiszteljük őket, mint konkurenciát. Fel fogjuk venni a versenyt a design, a vásárlóknak nyújtott szolgáltatások, és a technológiai újítások terein. A technológiai újításokkal kapcsolatban nem csak a meghajtásra gondolunk, hanem az autó többi részére is.  Felsorolhatnám a Tesla egy-két gyengeségét, ami a mi autónkban jobb lesz, de nem fogom.”

A Polestar 2 gyártása a tervek szerint jövő év elején kezdődik meg. Az ár 39 ezer eurónál fog kezdődni, de a jármű legelőször kapható, speciális verzióját 59 ezer euróért lehet majd megvásárolni.

Előző cikkEz a Taycan GT2 illusztráció szó szerint veszi a zöld teljesítményt
Következő cikkA BRP új elektromos koncepciókkal állt elő: elektromos motor, gokart, jet ski, és még sok más