A Volkswagen az éppen zajló frankfurti IAA-n (International Motor Show) mutatta be az első, külön az elektromos vonalnak tervezett moduláris MEB (Modularer Elektrifizierungsbaukasten) platformra épített autót, az ID.3-at.

A múlt hét folyamán a német autógyártó azt is nyilvánosságra hozta, hogy még idén novemberben megkezdik az ID.3 gyártását a zwickaui VW-gyárban, amelyet teljes mértékben elektromos autók összeszerelésére alakítanak át.

Meglepetésszerű fordulat ellenben az, hogy kizárólag 2020 nyarára ígérték a befutott megrendelések leszállítását, ez legjobb esetben is minimum 7 hónapra van a gyártás megkezdésétől. Különösképp azért váratlan a bejelentés a VW háza tájáról, mert mindeddig úgy nyilatkoztak a modellről, hogy még 2019-ben szeretnék piacra vinni.   

VW ID.3

Az electrek.co munkatársainak megkeresésére a Volkswagen elmondta, hogy hosszadalmas és precíz munkát igényel a zwickaui gyár teljes körű átalakítása, ezt nem akarják elsietni. A rendelkezésükre álló hét hónapban szeretnék felgyorsítani a termelést, hiszen már így is több mint 30.000 foglalás futott be hozzájuk csak az ID.3-at illetően. Továbbá hozzátették, hogy közel 30 európai országban szeretnék egyidejűleg piacra dobni az autót, a várható keresletet pedig csak úgy tudják kielégíteni, hogyha megfelelő mennyiséget halmoznak fel a modellből.

A VW szóvivője azt is hozzáfűzte, hogy céljaik között szerepel 100.000 MEB platformra épített EV értékesítése a jövő év során.

FORRÁSelectrek.co
Előző cikkA Ford kiadta az első képeket a Mustang ihlette új modellről
Következő cikkAz Audi új elektromos off-roadere úgy néz ki, mint egy marsjáró