Annak ellenére, hogy a Nissan LEAF minden idők egyik legismertebb és legkelendőbb elektromos autója (már több mint 400 ezret adtak el belőle), az autógyártónak nem nagyon sikerült azóta előremozdulnia, hiába vártunk tőlük további, tömegpiacra szánt tisztán elektromos modelleket.

A LEAF először 2010 decemberében érkezett meg a piacra, a 2011-es modell formájában. Azonban a 2018-as modellévig kellett várnunk arra, hogy egy teljesen újradolgozott LEAF-el álljon elő a Nissan. És még ennél is érdekesebb, hogy ennél még egy évvel később érkezett csak meg a nagy hatótávolsággal rendelkező verzió, a Nissan LEAF Plus.

Jelenleg a Nissan a második elektromos járművén dolgozik. Nem meglepő módon, ez egy kompakt crossover SUV lesz, amire mostanában nagy is az igény. A hírek szerint az új modell a legmodernebb technológiát alkalmazó funkciókkal, és nagyobb teljesítménnyel, valamint hatótávolsággal fog rendelkezni, mint a jelenlegi LEAF.

A Nissan a tervek szerint az elkövetkező pár év során nyolc akkumulátoros autót szeretne piacra dobni. Ezekből is az első, a már említett elektromos crossover 2021 második felében érkezhet meg az amerikai piacra. Annak érdekében, hogy felkészítsék a kereskedőket, valamint felkeltsék az érdeklődést a nemsokára érkező modell iránt, a Nissan megosztotta velük az autó koncepcióját a legutóbbi vállalati kereskedő-találkozójuk során.

Az Automotive News hírei szerint a kereskedők Nissan crossovert egy ötüléses, kompakt SUV-nek írták le, amely 480 km-es hatótávolságot kap, és öt másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h-ra. Méreteit a Nissan Rouge-hoz hasonlítják, de a tágasabb beltérről inkább a Murano jutott eszükbe.

Előző cikkAz Audi új elektromos off-roadere úgy néz ki, mint egy marsjáró
Következő cikkA zöldenergia ki fogja váltani a tervezett gázerőműveket – hírek a megújulók világából