A híres M1 szuperautó óta most először jelentkezhet új modellel a BMW M divíziója. Markus Flasch, a divízió elnöke azt mondta a Top Gear-nek, hogy „konkrét terveik vannak valami újra”. Arról beszélt, hogy az kocsi nem hiperautó lesz, és nem a nemsokára érkező Mercedes-AMG One-al akarja felvenni a versenyt. Azt is megemlítette, hogy az új modell így-vagy úgy, de elektromos lesz, vagy hibrid, vagy tisztán elektromos meghajtást fog kapni.

A projekt még elég korai szakaszban van, és nem döntöttek még a meghajtás kialakításáról. „Elektrifikált meghajtáson és tisztán elektromos autókon is dolgozunk, de csak akkor fogjuk ezeket az opciókat a vásárlókhoz is elvinni, ha tényleges előnnyel szolgálnak a karaktert és a teljesítményt érintően.” – mondta Flasch.

A BMW már korábban bemutatott egy koncepciót, amely a Vision M Next nevet kapta, de nem tudjuk, hogy így fog-e kinézni a szóban forgó kocsi. Körülbelül egy éve szó van egy új modellről, de azt lehet hallani, hogy az M divízió elég nehezen tudja meggyőzni a BMW felsővezetőit arról, hogy belemenjenek a projektbe.

A márka jelenlegi stratégiájának elsőszámú prioritása az alacsony emisszió, így ennek mindenképp meg kell felelni. Egy hír szerint szó van az M csapat és a BMW i program közti együttműködésről is az új jármű kapcsán. Ez összeillik azzal, amit Flasch mondott a hibrid vagy tisztán elektromos meghajtás kapcsán, amit a kocsi majd használhat. Azonban azt tudjuk, hogy egyelőre a BMW nem tervez az i8 után újabb, közvetlen utódot kiadni, így azt ne várjuk, hogy egy ahhoz hasonló járgányt kapjunk.