A híres M1 szuperautó óta most először jelentkezhet új modellel a BMW M divíziója. Markus Flasch, a divízió elnöke azt mondta a Top Gear-nek, hogy „konkrét terveik vannak valami újra”. Arról beszélt, hogy az kocsi nem hiperautó lesz, és nem a nemsokára érkező Mercedes-AMG One-al akarja felvenni a versenyt. Azt is megemlítette, hogy az új modell így-vagy úgy, de elektromos lesz, vagy hibrid, vagy tisztán elektromos meghajtást fog kapni.

A projekt még elég korai szakaszban van, és nem döntöttek még a meghajtás kialakításáról. „Elektrifikált meghajtáson és tisztán elektromos autókon is dolgozunk, de csak akkor fogjuk ezeket az opciókat a vásárlókhoz is elvinni, ha tényleges előnnyel szolgálnak a karaktert és a teljesítményt érintően.” – mondta Flasch.

A BMW már korábban bemutatott egy koncepciót, amely a Vision M Next nevet kapta, de nem tudjuk, hogy így fog-e kinézni a szóban forgó kocsi. Körülbelül egy éve szó van egy új modellről, de azt lehet hallani, hogy az M divízió elég nehezen tudja meggyőzni a BMW felsővezetőit arról, hogy belemenjenek a projektbe.

A márka jelenlegi stratégiájának elsőszámú prioritása az alacsony emisszió, így ennek mindenképp meg kell felelni. Egy hír szerint szó van az M csapat és a BMW i program közti együttműködésről is az új jármű kapcsán. Ez összeillik azzal, amit Flasch mondott a hibrid vagy tisztán elektromos meghajtás kapcsán, amit a kocsi majd használhat. Azonban azt tudjuk, hogy egyelőre a BMW nem tervez az i8 után újabb, közvetlen utódot kiadni, így azt ne várjuk, hogy egy ahhoz hasonló járgányt kapjunk.

Előző cikkA VW összkerék meghajtású verzióban is tervezi kiadni az ID.3-at
Következő cikkMusk szerint az új Model S prototípusa hétszemélyes