2020-tól kerül sorozatgyártásba a Skoda zászlóshajójának is tekinthető Superb széria legújabb változata, amely az autógyártó történetében először kínál plug-in hibrid verziót.

A Superb iV névre keresztelt autó egy hatékony benzinmotorral és természetesen egy villanymotorral is rendelkezik majd, így a leendő tulajdonosoknak nem kell kompromisszumot tenniük a hatótáv vagy éppen az erő tekintetében.

Az elektromos motor teljesítménye 85 kW, míg az 1.4TSI motor 115 kW (156 PS) teljesítményt nyújt, a két erőforrás együttes teljesítménye pedig 160 kW (218 PS). Az elektromos motort egy lítium-ion akkumulátor hajtja, amely 38 Ah kapacitással és 13 kW energiával rendelkezik. 3,6 kW teljesítményű töltővel 3 és fél óra alatt lehet majd feltölteni az akkumulátort.

Az ígéretek szerint a Skoda 100%-os töltöttséggel és teli tankkal akár 850 km-t is képes lesz megtenni, ebből 56 km-t az elektromos motor segítségével, WLTP ciklusban, emisszió kibocsátása nélkül.

A bejelentés szerint 2020 hajnalától lesz elérhető a nagyközönség számára a Superb iV, mindaddig a Kvasiny-üzemben folyik az autó sorozatgyártása. A modellt sedan és combi verzióban teszik elérhetővé, Ambition, Style, illetve Sportline és L & K felszereltséggel.  

FORRÁSinsideevs.com
Előző cikkTesla szerviz érkezik Budapestre
Következő cikkMinden, amit a 2020 Honda e-ről tudni lehet