Egy korábbi írásunkban beszámoltunk arról, hogy számos kritika érte a Tesla szervizeit, tucatnyi tulajdonos számolt be irreális várakozási időkről és döcögő kiszolgálásról.

Ennek margójára Elon Musk CEO úgy döntött, kezébe veszi az ügyet, és ahogy Twitter bejegyzésében fogalmazott immáron “teljes gőzzel folyik a Tesla márkaszervizek bővítése”.

Az elmúlt két év történéseit nagyító alá véve cseppet sem meglepő, hogy problémák léptek fel a szervizelést illetően. A kaliforniai autógyártó 2017-2019-ig megduplázta flottáját, illetve jelentősen növelték a termelési kapacitásaikat. A növekvő kereslettel és a folyamatosan növekvő eladási számokkal pedig a szervizek száma aligha tartotta a lépést, így nem meglepő a sok elégedetlen hang.

Az alábbi térképen pirossal jelölve láthatják azokat az európai városokat, amelyekben már üzemel Tesla szerviz, szürkével pedig a tervezett lokációkat.

(forrás: electrek.co)

Külön öröm, hogy a tervben lévő városok között ott szerepel Budapest is, így a hazai villanyautósok számára is végre elérhető közelségben lesz a szakmai segítség.

Musk reményei szerint a növekvő szervizhálózat, valamint a Supercharger töltőállomások kiépítése eladásösztönző hatással bír majd.