A Volkswagen nagyon bízik a nemsokára érkező elektromos autóiban. A német autógyártó szerint még a Teslánál is jobb autókat fognak létrehozni, amelyeket tömegesen lehet majd gyártani, és még megfizethető áron is lehet majd árulni őket. De mikor, és főleg, mennyire megfizethetően?

Ezekre egyelőre még nincs hivatalos válasz, viszont Scott Keogh, a vállalat amerikai képviseletének vezérigazgatója elejtett egy-két célzást a frankfurti autókiállításon tett nyilatkozatai során, amelyekből arra lehet következtetni, hogy a Volkswagen áregyenlőséget szeretne elérni a benzines és elektromos autókat érintően. Azonban Keogh nem fogalmazott egyértelműen, például nem derül ki, hogy mi lesz előbb, az ID.4 megérkezése, vagy az árgyenlőség megteremtése? Mindesetre ezt mondta:

„A célunk az, hogy összehasonlítást lehessen tenni a belsőégésű motorokat alkalmazó autókkal, például egy Tiguan-nal. Amikor ezeket egymás mellé tudjuk, rakni, úgy gondolom, meg tudjuk célozni a tömegeket.”

Az ár mindenesetre fontos tényező lesz, és ehhez olyan változókat is számításba kell venni, mint a tulajdonjog ára, és az egyes országokban fennálló adókat érintő szabályozások.  A Tesla weboldalán például az árazásnál feltüntetik, hogy az összegben benne van a tulajdonjog, és a potenciális üzemanyag-spórolás is.

Csak összehasonlításképpen a 2019-es Tiguan 24,295 dollárba kerül. Ha az ID.4 (vagy Crozz) is nagyjából ennyibe kerülne, akkor kb. 10 ezer dollárral lenne olcsóbb, mint egy Tesla Model 3, és 24 ezerrel kerülne kevesebbe a nemsokára érkező Model Y-nál.

Azonban valószínű, hogy a VW úgy fog tudni nagyjából áregyenlőséget elérni, ha beszámítja az adókedvezményeket és a potenciális üzemanyag-megtakarítást is. Így a Crozz kábé 36-37 ezer dollárba tudna kerülni, ami közel jár ahhoz az összeghez, amiről már korábban hallani lehetett.

Mindenesetre mivel még semmilyen hivatalos infó nincs, a számolgatás nem több mint latolgatás. Azonban nemsokára mindenre fény fog derülni.

Előző cikkA Taiga Motors új elektromos jet ski-vel állt elő
Következő cikkÚj felhozatallal támad jövőre a Zero Motorcycles