Ez lesz a Honda első Amerikában elérhető elektrifikált SUV-ja, és csatlakozik az Accord Hybrid-hez és az Insight-hoz, mint a harmadik elektromos Honda, amit az Egyesült Államokban gyártanak.

A teljes sorozat is kisebb arcfelvarráson megy keresztül, apróbb csiszolások és új vezetést segítő rendszerek hozzáadása mellett, a legnagyobb változás az, hogy a Honda kivonta a forgalomból a 2,4 literes hagyományos motoros verzióját a CR-V felhozatalból, így már csak egyetlen belsőégésű motoros verziója érhető el az SUV-nak.

Az új hibrid CR-V hasonló meghajtási megoldást alkalmaz, mint az Accord hibrid, egy 2.0 literes, négyhengeres Atkinson motort kombinál két elektromos motorral. Az összegzett teljesítmény így 212 lóerő, ami háromféle vezetési módban alkalmazható. A kiszállítások 2020-ban kezdődhetnek meg.

A gyártás az Indiana állambeli Greensburg-ben fog történni, a Honda itt gyártja a CR-V-t és az Insight hibrid szedánt is. A japán autógyártó hivatalos közlése szerint a vállalat 4,2 millió dollárt fektet be, és 34 új állást teremt azzal, hogy a gyár ezentúl támogatja a CR-V hibrid építését is. A meghajtás pedig a vállalat két Ohio-i üzeméből fog érkezni.

Henio Arcangeli, a Honda amerikai képviseletének értékesítésért felelős alelnöke az új modellel kapcsolatban kiemelte, hogy a jármű tovább bizonyítja a Honda eltökéltségét az elektrifikációs technológiák mellett az Egyesült Államokban. Mindez többek közt azért is időszerű, mert manapság a környezetvédelmi szabályzatokat és bevezetendő szabványokat nemcsak az egyes amerikai államoknak, hanem a fehér háznak is egyre komolyabban kell vennie.  

Előző cikkA Daimler felhagy a belsőégésű motorok fejlesztésével, és az elektromos autókra fókuszál
Következő cikkMinden, amit az elektromos BMW 7 Series-ől tudni lehet