2030-ra a buszok harmada elektromos lesz

Azaz egy évtized múlva az elektromos buszok a mindennapi életünk részévé fognak válni.

0
74

A Navigant Research kutatóintézet által a globális buszpiacról készített jelentés szerint a becslések szerint 2030-ra a globális buszflották 33%-a elektromos lesz.

A buszok elektrifikálásában Kína fog az élen járni, és jelenleg is náluk üzemelnek a legnagyobb arányban elektromos buszok. A Navigant előrejelzése szerint 2030-ra az elektromos buszok 74%-a Kínában fog működni, amíg Európa, az Egyesült Államok és Kanada 14%-ért fog felelni.

William Drier, a Navigant Research kutató-elemzője így nyilatkozott az eredményekről:

„A flották előnyére válhatnak az egyre növekvő állami támogatások, amelyek segítségével át lehet hidalni az e-buszok esetén felmerülő nagyobb kezdeti befektetést. A távolsági, transzfer, és iskolabusz-flották az e-buszok alkalmazásával elérhetik az emissziót és levegőminőséget érintő célkitűzéseiket, valamint az üzemanyag-megtakarításnak köszönhetően hosszú távon gazdaságosabb is ez a megoldás. Ezek a piaci körülmények lehetővé teszik az e-buszok számára, hogy utat törjenek az elektrifikáció terén, és példát mutassanak az egyéb kereskedelmi járműszegmensek számára.”