A Tesla jelenleg a Gigafactory 3 nevű gyárát építi Sanghajban, aminek egyik következmény az lesz, hogy jelentősen meg fog nőni a kínai Tesla alkalmazottak száma.

Jelenleg alvállalkozókon keresztül dolgozik a legtöbb munkás a projekteken, de ahogy a gyártás nemsokára elkezdődik, egyre nőni fog a gyári alkalmazottak száma is. A Tesla komoly toborzókampányba kezdett, állásbörzéken is megjelennek.

Jelenleg a Tesla több mint 200 sanghaji állást hirdet a weboldalán. Ezeknek nagy része a Gigafactory 3 gyártási részlegére fókuszál, de Elon Musk nemrég azt írta a Twitteren, hogy új munkatársakat keresnek a gyárat és az autókar érintő software és firmware fejlesztésekre is. Musk személyes közbenjárása vélhetőleg annak is betudható, hogy a kínai munkaerőpiac egyre szorosabbá válik, a vállalatoknak meg kell küzdenie egymással a legtehetségesebb fejlesztőkért. A Gigafactory 3 és a Kínában gyártott Model 3 sikere pedig nagymértékben a Tesla kínai csapatán fog múlni.

A múlt héten a Gigafactory átesett egy állami ellenőrzésen is, amin minden gyárnak át kell mennie a gyártás megkezdése előtt, és meg is felelt mindennek. Képek is kikerültek a dologról, amin az látszik, hogy a Tesla már bele is kezd egyes gyártási folyamatokba.

Azzal Elon Musk is tisztában van, hogy a „Made in China” már nem egyenlő az alacsony minőséggel. Jelenleg a világszerte alkalmazott csúcstechnológia nagy része Kínából érkezik, és a Tesla most a Model 3-at is hozzá szeretné tenni ehhez a listához. Mindehhez csak annyi kell, hogy megszerezzék a megfelelő mérnöki-, logisztikai-, és gyártó-munkaerőt.

Előző cikkInnovatív módon cseréli a Gogoro a robogó-aksikat
Következő cikkAutós üldözés közben merült le a Tesla rendőrautó, de emberi hiba volt az oka