Tavaly a Fremont-i (itt létesült a Tesla első gyára) rendőrség megvásárolt egy használt 2014-es Tesla Model S 85-öt 61 ezer dollárért (kb. 18 és fél millió forint), amivel lecseréltek egy 2007-es Dodge Charger-t amelyik visszavonult a flottából.

A Teslát járőrkocsiként kezdték el használni, hogy megnézzék az elektromos autó alkalmas-e járőrözésre, és mennyit spórolnak az üzemanyagon való megtakarítással. Az ilyenkor megszokott járőrkocsi-alkalmassági tesztet sikeresen elvégezte, így idén nyáron meg is kezdte a működést Fremont utcáin.

Most a helyi hírek egy olyan eseményről számolnak be, amiben a Tesla Model S járőrkocsi kiemelt szerepet kapott, viszont feltehetőleg nem pont úgy, ahogyan azt a rendőrség elképzelte.

A Teslában ülő rendőr egy autós üldözést vezetett, amikor a következőt jelentette be a rádióján:

„Már csak 6 mérföldet mutat a Tesla akkumulátora, szóval mindjárt leállhat. Ha valaki más meg tudja tenni, átveszi az első helyet?”

Le kellett lassítania, hogy egy másik rendőrautó átvegye a vezető üldöző pozíciót.

Mivel egy Tesláról van szó, a média egyből felkapta a hírt, de a probléma egy felhasználói hibában keresendő. A Fremont-i rendőrség szóvivője lenyilatkozta, hogy valaki elfelejtette feldugni a kocsit a töltőre, amikor végzett a műszakjával:

„A Tesla nem volt maximális töltöttségi állapotban a műszak kezdetén. Ilyesmi sajnos néha előfordul, azokkal a járműinkkel is, amelyek benzint használnak, ha nem tankolták meg őket a műszak végén.”

Ezt a hírt most biztosan sok Tesla-ellenző küldözgeti egymásnak, de egyértelmű, hogy emberi hiba okozta a leállást. Igazából egy elektromos autót még sokkal egyszerűbb és kényelmesebb is tölteni, mint egy benzinest, mivel még benzinkútig sem kell elmenni, csak bedugni a konnektort.

Az biztos, hogy a fent említett történés ellenére egyre több rendőrség fog elektromos autókat alkalmazni, mivel rendkívül sokat fognak tudni az üzemanyagon megtakarítani, amit aztán más dolgokra tudnak fordítani.  

Előző cikkA Tesla komoly mérnökbrigádot épít Kínában, és nem csak a Gigafactory 3 részére
Következő cikkA Tesla figyelni fogja az adathasználatot egy ideig, mielőtt fizetőssé tenné