Kiszivárgott, hogy fog kinézni az új Tesla aero tárcsa

A Tesla már egy ideje dolgozik egy új aero tárcsa opción a Model S számára, és az új kialakítás most egy szoftverfrissítés során került nyilvánosságra.

0
30

Az egyik legújabb szoftverfrissítéssel hozta létre a Tesla azt az opciót, hogy megváltoztassál az abroncsokat érintő beállításokat az autó szoftverén keresztül. Most ha a tulaj úgy dönt, hogy a Model 3-ján a 18 colos aero tárcsákat 19 colos sport tárcsára szeretné cserélni, egyszerűen csak be kell lépnie a járműbeállítás menübe, és ezt megváltoztatni. Ugyanez működik a Model S és Model X eseteiben is.

Egy szemfüles Teslás miután megkapta a szóban forgó frissítést, kipróbálta ezt az új lehetőséget, és eközben a Model S egy teljesen új, eddig még nem bejelentett tárcsakialakításával találta szemben magát, amiről egyből képet is készített.

A „Sonic Silver Tempest” nevű aero tárcsa egyelőre a Tesla weboldalán még nem rendelhető meg.

A Tesla az elmúlt években sikerrel fejleszti és gyártja a világ leghatékonyabb nagy hatótávolságú elektromos járműit, és minden lehetőséget kihasznál, hogy az autóik még hatékonyabbak legyenek. Egy ilyen megoldás például az aero tárcsa.

A Model S kezdeti korszakában az aero tárcsa egy választható opció volt a kocsinál, de ezt hamar visszavonták. A Model 3 fejlesztése során azonban a Tesla újra elővette őket, és cserélhető aero-dísztárcsákat is kínálnak.

A hivatalos forrás szerint a Tesla Model 3 aero tárcsái kb. 10%-al növelhetik az autó hatékonyságát a nagyobb és nem aero, 19 colos tárcsákhoz képest.

Egy korábbi, valós körülmények között végzett teszt során az derült ki, hogy az aero tárcsák 3%-al javították az autó hatótávolságát nagy sebességen.

Mivel a Model 3 esetében sikeresnek bizonyultak, a Tesla most egy újabb verzióban elhozza az aero tárcsákat a Model S számára is.