Az úja Kona egyik legszembetűnőbb változása a megújult, és most már 10,25 colos érintőképernyőn kijelzett navigációs rendszere, amely az Android Auto és Apple CarPlay alkalmazásokkal is kompatibilis. z vele megjelenített lebegő információk közvetlenül középre, a sofőr nézőpontjába kerülnek.

A Kona Electric meghajtása egy nagy hatékonyságú 150 kW-os (201 lóerős) elektromos motort kapott, amelyet egy 64 kWh-os lítium-ion akkumulátor működtet. A hatótávolság 415 km körül mozog, amely többféle használati módra is alkalmassá teszi az autót. SAE-Combo gyorstöltővel 54 perc alatt lehet 80%-ra tölteni az akkumulátort, a fedélzeti 7,2 kW-os töltés pedig 9 órát és 35 percet vesz igénybe. A gyorstöltés a Kona Electric minden verzióján működik.

A 2020-as verzióra egy új akku-melegítő rendszer is kialakításra került, amelyet viszont csak a speciálisabb modellek kaptak meg. A rendszer segítségével még hideg időben sem tart nagyon sokáig a töltés. Emellett ha bekapcsoljuk a „téli módot”, az akkumelegítő minimalizálni tudja a hidegből adódó energiaveszteséget.

A Kona Electricet különféle vezetést segítő rendszerekkel is felszerelték. Ide tartozik a frontális ütközés elkerülés, amely a kocsi elején elhelyezett kamera segítségével próbálja elkerülni az ütközést, illetve minimalizálni a kárt a fékek működtetésével. Ezen kívül igénybe vehető még például a sávmegtartó asszisztens is, amely riasztja a sofőrt, ha az véletlenül kitér a saját sávjából, valamint különféle érzékelők segítségével az autó azt is felismerheti, ha valami nincs rendben a vezetővel, és ekkor is közbe tud lépni (például észlelheti a fáradást vagy a figyelmetlen vezetést).

A Kona a Blue Link okostelefon-alkalmazással is összeköthető, amellyel többek közt a távolról való nyitás/zárás/indítás is megoldható, valamint különféle diagnosztikákat is le lehet futtatni, valamint a töltést és töltési állapotot is élőben lehet vele menedzselni.