A Land Rover Defender Plug-in Hybrid modellje 2020-ban kerül piacra, a Bollinger B1 értékesítése pedig várhatan egy éven belül megkezdődik.  Így kategóriájában csupán a Jeep Wrangler maradt volna Plug-in Hybrid meghajtású változat nélkül, ám a hírek szerint a Fiat Chrysler Automobiles úgy döntött, hogy 2020-ban ők is piacra dobják a széria Plug-in Hybrid modelljét. Erről számolt be az Automative News portáljának Jeremy Acevedo, az Edmunds piackutatási vezérigazgatója.

Acevedo szerint az FCA dízel verzióban is forgalmazni fogja a terepjárót, ám a mi figyelmünket kizárólag a Plug-in Hybrid verzió köti le. A várhatóan hatalmas nyomatékával szinte minden terepen megbízható modell alacsonyabb átlagfogyasztásával a háztartások számára is vonzóbb lehet, sokkal több pénzt megspórolva a dízel hajtású modellel szemben.

A Jeep már korábban bejelentette, hogy legikonikusabb autójának Plug-in Hybrid verziója fejlesztés alatt áll. A különböző prototípusokról készült képek már márciusban elkezdtek kiszivárogni a sajtóba, valamint néhány a modellel kapcsolatos specifikáció is ismert már.

A Plug-in Hybrid Wrangler nagy valószínűséggel maradni fog a 3.6 literes V6-os Pentastar motornál, amely a hatékonyság további növelésének érdekében vélhetően Atkinson ciklusú lesz. A jármű elektromos hajtóműve viszont több, mint kompenzálná az Atkinson V6 energiaveszteségét.

A terepjáró hibrid alkatrészei a kipufogó és a hajtótengely közé lesznek elhelyezve, a Wrangler karosszériája alá. Ez a megoldás egyértelműen inkább a technológiához való alkalmazkodás, mintsem az autó tervezésének kezdetétől jelen levő koncepció.

Az új Wranglert tervezői többnek szánják, mint egy autó, amely részesül a Plug-in Hybrid technológia előnyeiből – állítják az Automotive News témába vágó cikkében meginterjúvolt bennfentesek. Úgy vélik, hogy a modell egyfajta „nagykövet” lehet az elektromos autók számára a megrögzött terepjáró rajongók körében.

Érvelésük szerint, ha egy Wranglerből kompetens Plug-in Hybrid válhat – amely felveszi a versenyt bármely más verzióval – az emberek másképp néznének ezekre az autókra. Így Jeep Wrangler segíthet lerombolni azt az elterjedt előítélete, mely szerint a hibrid autók nem alkalmasak terepre.

FORRÁSinsideevs.com
Előző cikkRengeteg újítással érkezik a 2020 Hyundai Kona Electric
Következő cikkA Volkswagen beindította első tesztjellegű akkumulátorgyárát